2. Bursa Medikal Ve Termal Turizm Forumu

Bursa Sağlık Turizm Derneği Başkanı Demir: 'Forumun amacı, bu işi yurt dışında yapan firma ya da kişileri kente davet edip buradaki imkanları göstermek, onların burada iş yapmalarını sağlamak ve bu işi yapan hemşehrilerimizle yüz yüze görüşmelerini sağlayarak bir pazar oluşturmak'.

Bursa'nın medikal ve termal turizm imkanlarını tanıtmak amacıyla 38 ülkeden katılımcılarla '2. Bursa Medikal ve Termal Turizm Forumu' düzenlenecek.

Bursa Valiliğinin himayesinde, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Sağlık Turizm Derneği (BUSAT) işbirliğiyle 14-16 Mart tarihlerinde yapılacak forum, medikal ve termal turizme yatırım yapan kurumların ticari ilişkilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak.

Söz konusu turizm dallarında deneyimli kişilerin eğitim vereceği foruma, bu alanda söz sahibi kurumların temsilcilerinden oluşan alım heyeti davet edilecek.

BUSAT Başkanı Sedat Demir, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, foruma ilişkin bilgi verirken sağlık turizmi çerçevesinde kente gelenlerin sayısını yaptıkları çalışmalarla 2014 yılında yaklaşık 10 bine çıkardıklarını belirtti.

'2015 yılında Bursa'ya gelen sağlık turisti sayısının 15 binin üzerinde, 20 bine yakın geçekleştiğini tahmin ediyoruz' diyen Demir, bundan sonra kentin sağlık turizminden alacağı payın giderek artırılmasını hedeflediklerini, 2023 Türkiye vizyonunda sağlık turizmi için öngörülen hedeflere göre Bursa'nın bu pastadan en az yüzde 20, hatta daha fazlasını alabilecek potansiyeli olduğunu bildiklerini anlattı.

Demir, Türkiye'nin sağlık turizmi yapan ülkeler arasında ilk 5'in içinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Bursa'da, dünyanın en iyi termal kaynaklarından biri olmasına, kentin doğa ile termali iç içe barındırmasına rağmen, yeterli kalite ve sayıda tesise sahip olmamamız nedeniyle termal turizmde geride kaldık. Termal turizmdeki öncülüğü başka şehirlere kaptırdık. Bursa'nın yeniden termal tedavi anlamında sağlık turizminin başkenti olması için gayret ediyoruz. Yeni ve modern termal kür merkezi alanlarının, sağlıklı yaşlanma turizmi ve 3'üncü yaş turizmiyle ilgili alanların oluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. 2. Bursa Medikal ve Termal Turizm Forumu'nun amacı, bu işi yurt dışında yapan firma ya da kişileri kente davet edip buradaki imkanları göstermek, onların burada iş yapmalarını sağlamak ve bu işi yapan hemşehrilerimizle yüz yüze görüşmelerini sağlayarak bir pazar oluşturmak.'

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da Türkiye'nin sağlık sektöründe çok iyi yetişmiş ve eğitimli insan gücüne sahip olduğunu, ülkenin hem maliyet avantajı hem gezme fırsatı hem de kaliteli teknolojik altyapısıyla yabancı hastaların tercih ettiği ülkeler arasında önemli bir konuma yükseldiğini bildirdi.

Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesine göre yüzde 60'a varan oranlarda daha ucuz olduğunu, bunun da tercih sebebi görüldüğünü vurgulayan Duran, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Son verilere baktığımızda Türkiye'ye sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 300 bine yaklaşmış durumda. Bursa da sahip olduğu doğal kaynaklarla sağlık turizminde hem tedavi hem de tedavi sonrası rehabilitasyon hizmetleri olanaklarında çok büyük bir potansiyele sahip. Düzenlenecek forum, Bursa'nın sağlık turizmi için büyük önem taşıyor. Turizmde giderek yükselen bir ivme yakalayan Bursa, yapılacak çalışmalarla hem turizm, hem de sağlık turizmi alanındaki yatırımların da zenginliğine zenginlik katacaktır.'

Toplantıya, Bursa Vali Yardımcısı Fatih Kadiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de katıldı.
Kaynak: AA