Suudi Arabistan Kralı Selman, Bahreyn'de

Selman ile Bahreyn Kralı Hamad, Sahir Sarayı'nda bir araya geldi.

Körfez turu kapsamında Bahreyn'in başkenti Manama'da bulunan Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife Sahir Sarayı'nda bir araya geldi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'nın haberine göre, Bahreyn Kralı Hamad toplantıda, Suudi Arabistan Kralı Selman'ın ziyaretinin Bahreyn ve Suudi Arabistan ilişkilerine büyük ivme kazandıracağını, iki kardeş ülkenin halklarının umudu olan refah ve kalkınmayı gerçekleştireceğini belirtti.

Suudi Arabistan'ın Arap ve Körfez stratejik derinliğini temsil ettiğine, Arapların çıkarlarını savunmak için gösterdiği çabalarla bölgenin istikrarının korunmasında temel bir sac ayağı olduğuna dikkati çeken Hamad, bunun Yemen'de meşruiyetin desteklenmesi konusundaki duruşuyla açıkça görüldüğünü vurguladı.

Haberde tarafların karşılıklı ilişkilerin derinleştirilmesi ve her alanda koordinasyonun genişletilmesi konusunda isteklerini beyan ettiği de ifade edildi.

Ayrıca Suudi Arabistan ve Bahreyn televizyonlarında Sahir Sarayı'nda yapılan kutlamada Kral Selman ve Kral Hamad'ın geleneksel kılıç dansı yaptıkları görüntüler yayınlandı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Körfez turu kapsamında dün Bahreyn'e gelmişti.

Kaynak: AA