Azmetti, Okula Gitmeden Okuma Yazmayı Söktü, İki Kitap Yazdı
Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan doğuştan bedensel ve konuşma engelli Azad Özdemir (15), azmederek okula gitmeden hem okuma yazmayı söktü hem de iki kitap yazdı.

"Azad ileride iyi şair ve yazar olacak"
Oğlu Azad’ın göstermiş olduğunu azimle devam etmesi durumunda ileride çok iyi bir şair ve yazar olacağına inandığını belirten Baba Mahsun Özdemir, Azad’ın en büyük hayalinin şair ve yazar olmak olduğunu söyledi.
Oğlu Azad’ın doğuştan CP (Serebral Palsi) Hastası olduğunu bu yüzden konuşamadığını, yürüyemediğini sadece ellerini kısmen kullanabilen engelli bir çocuk olduğunu ifade eden Baba Özdemir, "İstanbul’dan Tatvan’a taşındıktan sonra Azad’ın büyüdükçe bilgisayara karşı bir merakı oldu. Bununla birlikte harfleri öğrenerek bilgisayarda kendi kendine yazmaya başladı.
Azad’ın küçüklüğünden beri bir yazarlık, şairlik merakı var. Kitap yazıyor, daha doğrusu yazmaya başladı.
Kitap nerdeyse baskıya hazır, ikinci kitabına başladık. Biz de evde günlük elimizden geldiğince ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Azad’ın şuan hazır olan hikaye kitabının adı, ’Bir Kadının Hayatı’ ve adından anlaşılacağı üzere bir kadının hayatını konu alıyor. Azad gününün büyük bölümünü yazarak geçiriyor. Belli günlerde de rehabilitasyon merkezine giderek fiziksel ve bedensel destek alıyor. Evde biz de yardımcı oluyoruz. Küçüklüğünden bu yana sürekli ben yazar olacağım deyip duruyordu zaten. Gerçekten de şair ve yazar oldu. Gerçekten de çok güzel yazı ve şiirler yazıyor. Yazmış olduğu bazı yazı ve şiirler de bazı dergilerde yayınladı. İnşallah bu başarıları devam edecek ve oğlumuz büyüyünce iyi bir şair ve yazar olacak" diye konuştu.
Oğluyla gurur duyduğunu ifade eden Anne Mürşide Özdemir ise, Azad’ın bakımının her geçen gün zorlaştığı ancak buna rağmen büyük bir özveri ile ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.
