İzmir'deki 'Terör Örgütü Propagandası' Davası

7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde 'suç ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla, o dönem HDP'nin İzmir Milletvekili adayı olan Aydınlar, HDP eski il yönetim kurulu üyesi Yılmaz ve müzisyen Elmastaş hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İzmir'de 7 Haziran seçimleri öncesinde 'suç ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla, o dönem HDP'nin İzmir Milletvekili adayı olan Pınar Aydınlar, eski HDP İl Yönetim Kurulu Üyesi Hacay Yılmaz ve müzisyen Murat Elmastaş'ın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Pınar Aydınlar, Hacay Yılmaz ve Murat Elmastaş katılmazken sanık avukatları hazır bulundu.

Aydınlar'ın avukatı Şerife Çelik ile Yılmaz'ın avukatı Abdülmecit Yıldırım, bu yöndeki suçlamalara ilişkin daha önce mahkemelerin çok sayıda beraat kararının ve AİHM'in aynı yöndeki kararlarlarının heyete sunulduğunu, fakat mahkemenin yakın bir tarihte benzer bir davada mahkumiyet verdiğini belirterek, savunma için ek süre istediklerini iletti, sanıklarla ilgili benzer nitelikte açılan davaların da birleştirilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, birleştirme talebini kabul etmezken sanık avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için son kez süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde, Buca ilçesinde HDP'nin seçim irtibat bürosunun açılışında yaptıkları konuşmalar nedeniyle Pınar Aydınlar ve Hacay Yılmaz hakkında, seslendirdiği şarkılar nedeniyle ise Murat Elmastaş hakkında 'suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla iddianame hazırlanmış, iddianame mahkemece kabul edilerek dava açılmıştı.

Kaynak: AA