Kozan'da Sokak Hayvanları, Hastane Battaniyeleri İle Isınacak

Adana’nın Kozan ilçesinde yeni yapılan devlet hastanesi inşaatı sonrası eski hastaneden kalan battaniye ve yemekhane artıkları belediye barınağındaki sokak hayvanlarına bağışlandı.

Kozan'da Sokak Hayvanları, Hastane Battaniyeleri İle Isınacak
Kozan Devlet Hastanesi yetkilileri, geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan ve yeni binaya taşınan devlet hastanesinin eski binasından arta kalan battaniyeleri soğuk kış aylarında üşümemeleri için belediye hayvan barınağına bağışladı. Yine hastanenin yemekhanesinden arta kalan artık yemekler de kış ayında belediye tarafından koruma altına alınan sokak köpeklerine yemek oldu.

Hastane müdürü Çağlar Çoban ve hastane personelleri tarafından eski hastane binasından kalan toplam 40 adet battaniye Kozan Belediyesi Hayvan Barınağı sorumlusu Nevra Ünlü’ye teslim edildi. Hastane müdürü Çoban ve beraberindeki heyet, belediye tarafından koruma altına alınan sokak hayvanlarını ise yerinde inceleyerek hayvanlara üşümemeleri için battaniyeleri kulübelere yerleştirdi.

Kozan Devlet Hastanesi Müdürü Çağlar Çoban, "Eski hastanemizde kullanmadığımız battaniyelerimizi burada hayvan barınağındaki hayvanlarımızın kullanımına sunduk. Yetkililerimizden böyle bir talebi de vardı. Biz de onların bu talebine karşılık verdik ve yerinde gördük. Battaniyelerimizi kullanıyor hayvanlarımız. Bu kış biraz daha onları az üşüteceğimiz için kendimizle gurur duyduk. Burada böyle bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Burada görev yapan ve hayvanlara kendi evladı gibi bakan arkadaşlarımızı gördük çok mutlu olduk. Bu şekilde hayvanlarımızı biraz daha az üşüyeceğini bilmek bizi mutlu etti. Hastanemizin yemekhanesinden çıkan yemekleri artık yemekleri orada hastane personellerimiz ayrıştırıyorlar. Kürdan ve plastikler yemek artıklarından ayrıştırılıyor. Bu artan yemekleri depolayıp yetkililere veriyoruz. Bu şekilde artan yemeklerimizi hayvanlarımızın ihtiyacını karşılasın diye veriyoruz. Bu şekilde gördük ve memnun olduk" dedi.

Kozan Belediyesi Hayvan Barınağı Yetkilisi Nevra Ünlü de, çağrılarına kulak veren hastane yetkililerine teşekkür ederek, "Malum soğuk kış aylarındayız. Hayvanlar üşümez demeyin. Gerçekten üşüyorlar. Hastalar, yavrular, anneler. Özellikle uyuz hastalığına yakalanan hayvanlarımız malum sırtında tüyü olmadığı için böyle bir internette yardım çağrısında bulunmuştuk. Sesimi duyan Kozan Devlet Hastanesi oldu. Çok teşekkür ediyorum" diye kaydetti.

Kaynak: İHA