Faciadan Kurtarılan Göçmenlere Şefkatli Eller Uzatıldı
Balıkesir‘in Ayvalık ilçesinde, Maden Adası açıklarında Afganistan uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu 4’ü çocuk, 1’i bayan 5 Afgan göçmenin hayatını kaybettiği facianın ardından kurtarılan 8 göçmenin imdadına Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı koştu.

Acil serviste yatan Afganistan uyruklu göçmenlere doktor, hemşire, hastane personeli ve polis memurlarının yardımlarıyla müşahade altındaki göçmenlere giysilerini giydiren Fatma Cavlı yaptığı açıklamada, yaşanılan hadise nedeniyle duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.
Alabora olan tekneden kurtarılan Afganlılara kılık kıyafet yardımında bulunmanın bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Başkan Cavlı, Kaymakam Namık Kemal Nazlı’ya da teşekkür etti.
