Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'dan Rusya Başkonsolosluğuna Taziye Ziyareti

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’a düzenlenen suikastın ardından İstiklal Caddesi’nde bulunan Rusya Başkonsolosluğuna taziye ziyaretinde bulundu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'dan Rusya Başkonsolosluğuna Taziye Ziyareti
Ankara’da Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’a düzenlenen suikastın ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım ve Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile birlikte Rusya Başkonsolosluğuna taziye ziyaretinde bulundu. İstiklal Caddesi’nde bulunan Başkonsolosluğa gelen heyet adına Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan bir açıklama yaptı. Hayatını kaybeden Büyükelçinin Türk-Rus ilişkilerini geliştirmek adına aktif görev aldığını ifade eden Başkan Demircan, “Değerli bir insandı. Türk halkı ve Rus halkı şu süreçte birbirleriyle olan dayanışmaya da önem veriyor. Tam da önemli toplantıların yapılacağı günün arefesinde böyle bir haberi duymak bizi üzdü. Rus Başkonsolosluğuna üzüntülerimi ve başsağlığı dileklerimi ilettim. Bundan sonra Türk ve Rus ilişkileri daha da iyiye gitmek üzere herkes üzerine düşeni yapacaktır” dedi.

Bir soru üzerine Rus Başkonsolosun çok üzgün olduğunu aktaran Demircan, “Çok üzgün gördüm kendisini. Yakın çalışma arkadaşıydı. Rus halkının başı sağolsun” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından heyet buradan ayrıldı.
Kaynak: İHA