Bursa 15 Temmuz Demokrasi Derneğinden Polislere Ziyaret

Dernek Başkanı Çakman: 'Birliğimizi, her zaman güvenlik güçlerinin yanında olduğumuzu göstermek, bir nebze olsun acılarını paylaşmak için gece gündüz çalışan polis kardeşlerimizin yanında olmak istedik'.

Bursa 15 Temmuz Demokrasi Derneği üyeleri, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları nedeniyle gece görev yapan polis memurlarını ziyaret etti.

Dernek Başkanı Mehmet Çakman ve üyeler, ilk olarak merkez Osmangazi ilçesindeki Çarşı Polis Merkezini ziyaret etti. Dernek üyelerini, merkezde İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Akan karşıladı. Çakman, burada yaptığı konuşmada, terör saldırılarının amacına ulaşmayacağını söyledi.

Her saldırı sonrası ülke olarak daha da kenetlendiklerini ifade eden Çakman, 'Birliğimizi, her zaman güvenlik güçlerinin yanında olduğumuzu göstermek, bir nebze olsun acılarını paylaşmak için gece gündüz çalışan polis kardeşlerimizin yanında olmak istedik. İstanbul'daki saldırının ardından bu kez Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerimize yönelik terör eylemiyle yüreğimiz yeniden yandı. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm vatandaşlarımıza sabırlar diliyorum.' dedi.

Ufuk Akan da vatandaşların desteğiyle daha da güçlendiklerini belirtti.

Polis, asker tüm güvenlik güçlerinin görevinin başında olduğunun altını çizen Akan, 'Biz görevimizin başındayız. Bizi yıldırabileceklerini düşünen varsa büyük yanılgı içinde. Bu vatan için ölmek, şehadet şerbetini içmek bizim için en büyük rütbedir' değerlendirmesinde bulundu.

Gruptakiler daha sonra merkez Yıldırım ilçesindeki Ertuğrulgazi Polis Merkezini ziyaret etti.

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Uğurer, ziyaret dolayısıyla Bursa 15 Temmuz Demokrasi Derneği üyelerine teşekkür etti.

Başta terör olmak üzere suç ve suçlularla mücadelede başarılı olmaları için halk desteğine ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Uğurer, 'Vatandaşı yanımızda görmek, ülkedeki birlik ve beraberlik bizim en önemli silahımız. Halkımızın can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden, mesai saati gözetmeden görevimizin başındayız.' görüşünü iletti.

Ziyaretlerde dernek üyeleri ve polisler, şehitler anısına dua etti.
Kaynak: AA