Cezasını Spor Yaptığı Salona Resim Çizerek Çekiyor

Tunceli'de Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Selçuk Nerkis, alkollü araç kullandığı için verilen 500 lira para cezasını ödemek yerine denetimli serbestlikten yararlanmayı tercih etti ve çocukluğundan beri gittiği spor salonunu olimpiyat sembolleri çizerek renklendirdi Nerkis: 'Para ödemek yerine daha faydalı bir iş yapmak istedim'.

TUNCELİ -FATMA ÇIRAY- Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde, trafik kazası nedeniyle hakkında dava açılan ve 500 lira para cezasına çarptırılan öğretim görevlisi, cezasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nun duvarlarına resimler çizerek çekiyor.

Munzur Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Selçuk Nerkis, 5 yıl önce trafik kazası yaptı. Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesinde hakkında açılan dava yeni sonuçlanan Nerkis'e, alkollü araç kullanmaktan 500 lira para cezası verildi.

Nerkis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, para cezasını başka bir şekilde ödemek için araştırmalar yaptığını anlattı. Araştırmaları sonucunda cezasını resim yapma yeteneğini kullanarak ödeyebileceğini öğrendiğini ifade eden Nerkis, 'Denetimli serbestlik çerçevesinde çalışılarak bu ücretin karşılığının ödenebileceğini öğrendim. Faydalı bir iş yapmak istedim. Çocukluğumdan beri spor yaptığım bir alan burası. Buranın bende birçok anısı var. Bu anıları görsel olarak bir yere taşımak istedim. Bu çerçevede cezamı resim yaparak ödemek istedim. Hafta içi 5 ile 9 saatleri arası resim yaparak geçiriyorum.' dedi.

Salonda günde 4 saat çalıştığını ifade eden Nerkis, 12 gündür yaptığı bu işten büyük bir memnuniyet duyduğunu anlattı. Cezasını yeteneğiyle ödemenin daha faydalı olduğuna inandığını da belirten Nerkis, başkalarına örnek olmak istediğini dile getirdi. Nerkis, şöyle konuştu:

'Sadece imza düzeyinde bir denetimli serbestlik uygulaması olduğunu biliyoruz. Bir meziyetim var, bu durumu faydalı bir hale getirmek istedim. Başkalarına da örnek olur muyum düşüncesi oluştu. Herkes kendi meziyetleri çerçevesinde cezasını çekebilir. Sadece para vermek veya imza atmak yerine daha faydalı işler yapabilirler. Yapanlar da vardır. Örneğin bir marangoz bir kurumun tadilatını yapar, boyacı bir okulu boyar, öğretmendir bir köy okulunda gönüllü öğretmenlik yapar. Umarım buna vesile olur. Herkes hata yapar. Ben de hatamı bu çerçevede telafi etmek istiyorum.'

Sporcuları motive edebilmek için salona olimpiyat resimleri çizmeye karar veren Nerkis, zemine de büyük bir olimpiyat sembolü çizerek çalışmasını tamamlayacak.

Nerkis'in avukatı Özgür Ulaş Kaplan da, müvekkilinin kanunun tanıdığı haktan yararlanarak para cezası ödemek yerine, cezasını hizmet olarak sunmayı tercih ettiğini söyledi.

Kaplan, şunları ifade etti:

'Selçuk hocamıza hakkındaki bir davadan dolayı adli para cezası verildi. Normalde bu para cezasını öderse hakkındaki ceza düşecekti fakat o denetimli serbestlik bürosuyla görüşerek para cezası ödemek yerine faydalı bir iş yapmak istediğini söyledi. Onlar da bir kamu kurumu ayarladılar ve cezası karşılığında belirlenen süre kapsamında sporcuları motive etmek adına, görseli güzel olan bir salonda spor yapabilmeleri için olimpiyat sembolleri çiziyor.'
Kaynak: AA