Ata'ya Saygı İçin 630 Kilometre Pedal Çevirecekler

10 Kasım'da Atatürk'ü Anıtkabir’de anmak için Aydın'dan yola çıkan Türkiye Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi üyeleri, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine ulaştı.

10 Kasım'da Atatürk'ü Anıtkabir’de anmak için Aydın'dan yola çıkan Türkiye Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi üyeleri, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine geldi.

Türkiye Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi üyeleri, 6 Kasım'da başladıkları yolculukları kapsamında ilçede mola verdi.

Sandıklı Öğretmenevinde konaklayan grup daha sonra tekrar yola çıktı. Sabahın erken saatlerinde tekrar yola çıkan 12 kişilik gurup 630 kilometre pedal çevirerek Anıtkabir'e ulaşacak.

Türkiye Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Hümeyra Yıkılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Kasım Pazar günü Aydın'dan yola çıktıklarını ve 4,5 günde Anıtkabir'e ulaşabileceklerini söyledi.

'Ülkemizin dört bir yanından bisikletçiler geliyor bu anlamlı güne katılabilmek için bazı illerden bizim gibi pedal çevirerek gelenler var, sadece o gün için özel gelenler var' diyen Yıkılmaz, '10 Kasım'da bütün bisikletliler Ankara'da bizim için belirlenen bir yerde toplanacak. Ankara içerisinde bir bisiklet turu atarak bize belirlenen saatte tören için Anıtkabir'e gideceğiz. Amacımız cumhuriyetimize atamıza olan bağlılığımızı göstermek. Bu vesile ile atamızı silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anmak.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA