Adıyaman Valiliğinden Irak Ve Suriyelilere Gıda Yardımı

Adıyaman Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınıp Adıyaman merkez ve köylerde yaşamını sürdüren Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara gıda ve kışlık ihtiyaç malzemesi yardımında bulundu.

Adıyaman Valiliğinden Irak Ve Suriyelilere Gıda Yardımı
SYDV ekipleri, Adıyaman’ın değişik mahallelerinde ikamet eden bin 200 Suriyeli ve Iraklı aileyi evlerinde tek tek ziyaret ederek, içerisinde yağ, nohut, bulgur, zeytin, helva ve un bulunan gıda kolilerini teslim etti.

Adıyaman merkez ve köylerinde yaşamını sürdüren Suriyeli ailelere yapılan gıda yardımının yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kömür dağıtımı da yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Türkiye Cumhuriyeti devleti, tarih boyunca kendisinden destek bekleyen mazlumlara aidiyeti ne olursa olsun her zaman yürek kapılarını açık bırakmıştır. Bizim ülkemize umut bağlayan mazlumları tarih boyunca hiç bir zaman kaderine terk etmedik. Bize umut bağlayan kardeşlerimize Ensar olmakla aynı zamanda tarihi misyonumuzu yerine getiriyoruz. Bu anlayışla ilimiz merkez ve köylerinde yaşamını sürdüren Suriyeli ve Iraklı bin 200 ailemize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gıda ve kışlık malzeme yardımında bulunuyoruz” dedi.

Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar ise, kendilerine yardım elini uzatan ve gönül kapılarını açan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve yetkililerine teşekkür ederek yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA