15 Temmuz Gazileri Ve Şehit Yakınları Halisdemir'in Mezarını Ziyaret Edecek

15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği üyeleri, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret edecek.

Dernek üyeleri, Kozyatağı metro istasyonunda bir araya gelerek, şehidin mezarını ve ailesini ziyaret etmek üzere İstanbul'dan otobüslerle Niğde'ye hareket etti.

Dernek Başkanı Musa İlhan, yolculuk öncesi yaptığı açıklamada, vatanın bölünmez bütünlüğüne göz diken hainlere karşı her zaman göreve hazır olduklarını söyledi.

Dernek olarak 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak için çaba göstereceklerini ifade eden İlhan, şöyle konuştu:

'Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne göz diken hainlere karşı nasıl 15 Temmuz'da karşı durduysak yarın da yine aynı şekilde gerekeni yapmaya hazırız. 15 Temmuz'da bizlerin tek amacı vardı, bu ülkenin geleceğini karartmak isteyenlere karşı gereken cevabı vermekti. O akşam Cumhurbaşkanımızın yanında dururken din, dil, siyasi görüş ve cinsiyet ayrımı yapmadan herkes topyekun bu ülke için canını siper etti. O gece yaşadıklarımızın tarifi yok. Allah o geceyi tekrar yaşatmasın. Bizler 15 Temmuz gecesinde darbeye karşı dururken bazılarımız gazi oldu, bazılarımız da yakınlarını şehit verdi. O gece yaşadıklarımızı bizden sonraki nesillere aktarmak için bu birlikteliğimizi sürdürmek adına kurduğumuz derneğimizde 15 Temmuz ruhunu hep canlı tutacağız. Dernek olarak İstanbul'dan yola çıkarak yarın nasip olursa Niğde'de olacağız. Cuntacı generali vuran ve sonrasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in mezarını ve ailesini ziyaret edeceğiz. Burada şehit Astsubay Halisdemir ve diğer şehitlerimiz için mevlit okutacağız. Bizim tek isteğimiz ise bu hainlerin kökünün kurutulması için OHAL'in devam etmesidir.'

15 Temmuz gazisi dernek üyelerinden Üzeyir Civan ise 'Bizler bu ülke için canımızı seve seve vermeye hazırız. Kimse bizi ölümle veya başka bir şeyle korkutmasın. 15 Temmuz gecesi gazi olan veya yakınlarını şehit verenler, Allah korusun olmasını asla istemeyiz ama olursa benzeri bir olay, yine tankların önüne çıkarak cuntacılara göğsümüzü siper ederiz.' diye konuştu.

Dernek üyeleri daha sonra dua ederek otobüslere bindi ve Niğde'ye gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: AA