'Küçük Gelin' dizisi o ülkeyi ayağa kaldırdı

Ozan Uzunoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı 'Küçük Gelin' dizisi Türkiye'nin ardından Uruguay'da da yayınlanmaya başladı. 13 yaşında Zehra adlı bir kız çocuğunun tecavüzcüsüyle evlendirilmesini konu alan dizi tepki çekti. Bunun üzerine dizinin kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

'Küçük Gelin' dizisi o ülkeyi ayağa kaldırdı
2013-2015 arasında Samanyolu TV'de yayınlanan 'Küçük Gelin' dizisi, Uruguay'da yayınlanmaya başladı. Monte Carlo TV'de ekranlara gelen dizi tartışma yarattı. Dizi, Çağla Şimşek'in canlandırdığı 13 yaşındaki 'Zehra'nın tecavüzcüsü ile evlendirilmesini konu alıyor.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcısının yanı sıra, BM Kadınlar Birimi, UNICEF ve devlet kuruluşları da dizinin yayından kaldırılması için talepte bulundu.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Dizinin yayından kaldırılmasını isteyen Cotidiano Mujer (Kadınlar Bugün) isimli kuruluşun Koordinatörü Lillian Celibetri, 'Basın böyle yayınları yaparken dikkatli olmalı. Dizinin sonunda küçük kız tecavüzcüsüne aşık oluyor. Türkiye'de de önümüzdeki günlerde küçük kızlara tecavüz edenlerin evlenme durumunda ceza almayacağına yönelik bir yasa yürürlüğe girebilir, bu çok absürd' dedi.

'Küçük Gelin' dizisi o ülkeyi ayağa kaldırdı

Dizinin kaldırılması için, Avaaz.org sitesinde imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasına şu ana kadar 7 bin 470 kişi katıldı.