CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması

'TBMM'de kadınların gücünü gördük. Kadınlarımız eğer isterse, Türkiye'de suyun akışını tersine çevirebileceğini kanıtladı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Orman Budak, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetinin giderilmesine ilişkin düzenlemenin komisyona geri alınmasıyla ilgili, 'TBMM'de kadınların gücünü gördük. Kadınlarımız eğer isterse, Türkiye'de suyun akışını tersine çevirebileceğini kanıtladı.' dedi.

Budak, partisinin Antalya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, komisyona alınan 'erken yaşta evlenenlerin mağduriyetinin giderilmesine ilişkin düzenleme' ile ilgili ana muhalefet partisi olarak gerekeni yaptıklarını söyledi.

Düzenlemenin oylaması sırasında yoklama istediklerini belirten Budak, 'İlk aşamasında engelledik ama 183 oyla, bir oy fazlasıyla geçirdiler. Daha sonra 'Bu yoklamayı işari istiyoruz' dedik. MHP'nin de desteğiyle ve vicdanlı AKP'lilerin, oranın kadın milletvekillerinin oy vermemesiyle o gece biz bu işi kilitledik. Orada CHP ve MHP'nin tavrı olmasaydı o gece bu kanun geçmişti ve 3 bin 500 sapık şu anda sokaklardaydı.TBMM'de kadınların gücünü gördük. Kadınlarımız eğer isterse, Türkiye'de suyun akışını tersine çevirebileceğini kanıtladı.' diye konuştu.

Budak, Anadolu kadınının son noktaya gelindiğinde her zaman itirazlarını yaptığını ifade ederek, bu konudaki başarının, Anadolu'nun yiğit kadınlarının başarısı olduğunu kaydetti.

Yasa tasarısının komisyona geri çekildiğini hatırlatan Budak, 'Komisyonda tartışılacak. 'Orasını, burasını düzeltelim' diyecekler. 'O zaman siz de karşı teklifinizi getirin' demişlerdi. Bu ne demek? Biz buna kökünden karşıyız. Bu iş bitmiştir.' dedi.

Antalyalı bazı çiftçilerin eylemine de değinen Budak, çiftçilerin son 10 senede maliyetleri 10 kat artarken ürünlerinin fiyatının değişmemesine yönelik eleştirileri olduğuna değindi.

Tarım Kanunu gereği gayri safi milli hasılanın (GSMH) yüzde 1'inden az olmayacak şekilde çiftçilere destek verilmesi gerektiğini savunan Budak, geçen yıl sadece bunun yarısının verildiğini iddia etti. Budak, söz konusu yasa gereği çiftçilere yılda 8 milyar dolarlık kaynak aktarılması gerektiğini savundu.

Budak, Antalya'da bu yılın ağustos ayı itibarıyla geçen yıla göre 70 bin kişinin daha az istihdam edildiğini aktararak, bunun turist sayısındaki 5 milyona yakın düşüşten kaynaklandığını vurguladı.

Kaynak: AA