Bahçeli'den Yeni Anayasa Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin hazırlamış olduğu yeni anayasa metninin kendilerine ulaştığını belirterek, “Metinde cumhurbaşkanı diye geçiyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısının ardından gazetecilerin anayasa süreciyle ilgili sorularını yanıtladı. AK Parti’nin hazırlamış olduğu bir anayasa değişikliği metnini MHP’nin incelemesine bıraktığını ifade eden Bahçeli, “MHP’de geçmişte olduğu gibi bir anayasa komisyonuna verdiği üyesi olan Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve arkadaşlarının incelemesine göndermek üzere gözden geçirmeyi ve en kısa zamanda da MHP’nin görüş ve düşüncelerini AK Parti’ye ulaştırmayı düşünmektedir. Gazetelerde, bazı yerlerde de yalan yanlış, farklı doğru bir takım açıklamalarda oluyor. En doğrusunu önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Metin genelde bütün anayasa değişikliğini kapsamaktadır. Ancak bunlar içerisinde kısa sürede ülkemiz için yararlı olan metinler üzerinde öncelik verilmesini de yararlı bulduklarını ifade etmişlerdir. Biz de bu düşünceye katıldık” diye konuştu.

AK Parti’nin hazırlamış olduğu yeni anayasa metnin kendilerine ulaştığını bildiren Bahçeli, “Biz de şimdi bir komisyon üyesi arkadaşımız ve hukukçularla üzerinde çalışıyoruz. Eğer AK Parti anayasa ile ilgili bir komisyon kurmayı düşünüyorsa biz de üyemiz olan Mehmet Parsak’ı görevlendirerek orada çalışmalara katkı sağlarız. Sonuç ne çıkarsa o da genel kurula gelir” ifadelerini kullandı.

“Metinde cumhurbaşkanı diye geçiyor”

Bahçeli, gazetecilerin ’metinde cumhurbaşkanı ifadesi mi yoksa başkanlık ifadesi mi yer alıyor’ sorusuna, "Metinde cumhurbaşkanı diye geçiyor" cevabını verdi. Bahçeli, MHP’nin düşüncelerinin korunduğu bir zeminde çalışmaların devam ettiğini kaydederek, MHP’nin düşüncelerinin korunmadığı bir zeminde kendilerinin yer almayacaklarını ifade etti.

“Başbakan ile Kılıçdaroğlu’nun karşılıklı kutuplaşma yerine bir araya gelmeleri doğrudur”

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti ile görüşmeye bir açık çağrıda bulunduğunu ifade ederek, “Bu yaklaşım doğrudur. Karşılıklı kutuplaşma, sertleşme yerine bir araya gelmeleri doğrudur. Sayın Başbakanla CHP’nin genel başkanının bir araya gelip bizimle yapılan görüşmeler gibi bir değerlendirmede bulunmaları ülkemiz için yararlı olur. CHP de bugüne kadar savunduğu düşünceleriyle anayasa değişikliğinden yana tavır koyuyor. Fakat farklı zeminde düşünceler olduğu anlaşılıyor. Bunları giderebilmenin bir yolu doğmuş olabilir. O bakımdan biraz da ‘Sayın CHP’liler naz etmeyin, gelin konuşun’ dememin sebebi de budur. Konuşmakta yarar var” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA