AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Şırnak'ta

'Bunlar Kürtlere değil, terör örgütüne öz yönetim istiyorlar. Kürt meselesiyle terör örgütünün bir alakası yok. Kürt meselesinin sahibi AK Parti'dir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 'Bunlar Kürtlere değil, terör örgütüne öz yönetim istiyorlar. Kürt meselesiyle terör örgütünün bir alakası yok. Kürt meselesinin sahibi AK Parti'dir.' dedi.

Aktay, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu heyetle geldiği Cizre ilçesinde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlenen toplantıya katıldı.

Yasin Aktay burada yaptığı konuşmada, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ilk başta eğitim hareketi olarak kendini meşrulaştırdığını belirterek, daha sonra gerçek yüzünün ortaya çıktığını anlattı.

Bu terör örgütünün din anlayışının normal Müslümanların din anlayışı ile hiçbir alakasının olmadığını vurgulayan Aktay, 'İslam'ı dönüştürerek Vatikan ile uzlaştırarak, biraz daha Hıristiyan haçlı değerleriyle örtüşen bir İslam'ı hakim kılmaya çalıştılar.' ifadesini kullandı.

HDP'lilerin bölgede güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonları eleştirdiğini, teröristlerin silahı bırakması durumunda operasyonların sona ereceğini kaydeden Aktay, şöyle konuştu:

'Elinizdeki silahla devlete bir şey yapamazsınız. Elinizdeki silahla Kürtleri rehin aldığınızı fark etmedik mi zannediyorsunuz? Demokratik öz yönetim diye bir şeyden bahsediyorlar. Öz yönetimse işte Kürtler kendi kendini yönetiyor. Sizi meclise göndermiş, belediyelerini teslim etmiş. Ne yapıyorsunuz? Onlar öz yönetim derken aslında 'Siz Kürtleri bana bırakın ben istediğim gibi onların haracını alayım, çocuklarını dağa götüreyim. Kısacası bunlar Kürtlere değil, terör örgütüne öz yönetim istiyorlar. Kürt meselesiyle örgütün bir alakası yok. Kürt meselesinin sahibi AK Parti'dir. '

Kaynak: AA