Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörist ABD'de saltanat sürüyor

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananları 'yeni nesil bir terör eylemi' olarak tanımladı. Konuşmasında ABD'ye de seslenen Erdoğan, "Bir teröristi 17 yıldır, 400 dönüm arazide saltanat sürüyor, bize teslim etmiyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörist ABD'de saltanat sürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörist ABD'de saltanat sürüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Bilim ve Teknoloji Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

'AB söz verdi. 3 milyar avro dediler. 179 milyon avro geldi sadece. Süre geçti, yıl bitiyor. Bunlar söz verirler ama yerine getirmezler. Biz ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Biz bu bombalardan kaçan insanlara İslami görevimizi yerine getireceğiz.

Bu asil milletin nerede konumlandığını göstermesi bakımından çok önemli. Aynı kayıtsızlık terör örgütleriyle mücadelede de önemli. 15 Temmuz'da yaşanan yeni nesil bir terör eylemidir. Terörün biçim değiştirdiğine şahit oluyoruz. Milletimle gurur duyuyorum. Gerektiğinde tankların altına kendilerini attılar ve darbe girişimi püskürtüldü.

ABD'ye koliler gönderdik. Bir teröristi 17 yıldır, 400 dönüm arazide saltanat sürüyor, bize teslim etmiyorsunuz.

170 ülkeye diyoruz uyanık olsun

FETÖ'nün yapılandığı 170 ülkeye diyoruz uyanık olsun. Benzer terör eylemlerine karşı tüm dünyanın teyakkuz halinde bulunması gerektiğini söylüyoruz.

BM insanlığa yüktür
BM'nin 5 daimi ülkenin iki dudağı arasında sistem çalışıyor. 193 ülke var BM Genel Kurulu'nda. Böyle bir anlayış adalet getirebilir mi? Sadece geçici üyeler değişiyor. Onların insiyatifi yok. Bu sadece bir oyun, aldatmaca. Böyle bir adalete dayalı olmayan anlayış ki, BM niçin kurulmuştur? Bu BM, maalesef bugün adalet tesis etmiyor, insanlığa yüktür. Son BM'de de bunu ifade ettim. 'Hadi gelin, şunu değiştirelim' diyorum.

Halkı Müslüman bir tane ülke yok. Bu nasıl adalet?
Bunlar Müslümanların hakkını savunur mu? Ortadoğu'da niçin bir çözüm yoluna girilemiyor? Çünkü adalet yok. Adalet olmadığı sürece bu olmayacaktır. BM reformunun, değiştirilmesinin bu yönde atılmış önemli bir adım olacağını düşünüyorum. Acil ve hayırlı bir adım olacağına inandığımı bu süreç için, bilim ve teknolojide de destek bekliyoruz. Üniversitelerin tavır sergilemesini bekliyorum.'