Pegasus, LEAP-1A Motorunu 'A320neo' Da Kullanan İlk Şirket

Pegasus Hava Yolları, LEAP-1A motorunu, Airbus A320neo uçağında kullanmaya başlayan dünyadaki ilk havayolu şirketi oldu.



Pegasus'tan yapılan açıklamaya göre şirket, CFM International'ın LEAP-1A motorunu, İstanbul-Antalya uçuşlarında Airbus A320neo uçağında kullanmaya başlayan dünyadaki ilk havayolu şirketi olma unvanını kazandı.

A320neo uçakları için toplam 200 LEAP-1A motor siparişi veren şirket, bugüne kadar LEAP-1A motoru ile bin 700'den fazla uçuş tamamladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pegasus Havayolları Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Nane, bu motorun çalışma performansından son derece memnun olduklarını, bugüne kadar en küçük bir problem dahi görmediklerini bildirdi.

İlk günden itibaren yeni A320neo uçakları filolarındaki diğer uçaklarla aynı şekilde kullanmaya devam ettiklerini aktaran Nane, 'Çoğu günler, günde 10-11 uçuş gerçekleştiriyoruz. Motorun güvenilirliği, yolcu kapısındaki 30 dakikalık dönüş süresine uymamızı ve uçuş programlarımıza bağlı kalmamızı sağlıyor. Bu motorların tüm özelliklerinin sağladığı esneklikten faydalanarak, günlük operasyonlarımızı en iyi şekilde destekleyebiliyoruz.' ifadelerini kullandı.

CFM International Başkanı ve CEO'su Jean-Paul Ebanga ise şunları kaydetti:

'Pegasus'un LEAP motorunu filosuna bu kadar sorunsuz bir şekilde katabilmesinden dolayı çok mutluyuz. Pegasus ve CFM ekiplerinin bu olağanüstü sonucu elde etmek üzere gerçekleştirdiği sıkı çalışma ve planlama sürecini izlemek çok heyecan vericiydi. Bu başarılı sonuç için herkesi tebrik ediyorum.'

LEAP-1A, mevcut en iyi CFM motoruna kıyasla yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunda çift haneli tasarrufun yanı sıra motor sesi ve egzoz gazı emisyonlarında çarpıcı azalmalar sağlıyor.

Tüm bu teknoloji, CFM'nin güvenilirliği, düşük işletim maliyetleri, uzun uçuş ömürleri ve bakım maliyetlerini düşük tutmayı sağlayan özellikleri de dahil olmak üzere genel olarak daha iyi bir kullanım sunmaya odaklı.

Tüm bu özellikler, motorların faydalı kullanım ömrü boyunca öngörülebilen bakım maliyetlerinin sağlanması için sofistike analitik çalışmalarla destekleniyor.

Kaynak: AA