Okulların tatil olduğu iller belli oldu

Geride bıraktığımız hafta yurdu etkisi altına alan kuvvetli kar yağışları, birçok ilde okulların tatil edilmesine neden oldu. İşte milyonlarca veli ve öğrencinin merakla beklediği okulların tatil olduğu illere dair yapılan açıklamalar...

Okulların tatil olduğu iller belli oldu
Türkiye genelinde kar yağışları etkisini kuvvetli bir şekilde gösterirken, Salı günü okulların tatil ilan edildiği kentler ve bazı ilçeler belli oldu.

İşte okulların tatil olduğu iller:


ŞIRNAK

Şırnak'ta etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullar bir gün tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 5 Ocak Salı ara verileceği duyuruldu. Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

ŞANLIURFA
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, diğer ilçelerde de meteorolojik verilere göre kaymakamlıklar tarafından karar alınacağı kaydedildi.

Okulların tatil olduğu iller belli oldu

ADIYAMAN

Adıyaman'da da kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, yaptığı açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiğini söyledi. Özkan, tatil kararını il hıfzıssıhha kurulunda aldıklarını kaydetti.

ORDU

Ordu'nun Akkuş ilçesinin tamamı ile Perşembe ilçesinin bir bölümünde yarın eğitime ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde 4 gündür etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının bazı ilçelerde buzlanmaya yol açtığı ve yaşamı olumsuz etkilediği belirtildi.

KİLİS
Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 5 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

RİZE

Rize'de kar nedeniyle 5 ilçede bütün okullarda, 2 ilçede de taşımalı eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar sebebiyle, yarın, Derepazarı, İyidere ,Kalkandere, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde yarın eğitime ara verildiği anlatıldı.

MERSİN
Mersin'in Gülnar ilçesindeki ve Mut'ta da bazı mahallerdeki okullarda eğitime yarın ara verildi. Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışının ilçede yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi.

Okulların tatil olduğu iller belli oldu

KARAMAN

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime 5 Ocak Salı ara verildi.

TOKAT
Tokat, Samsun ve Çankırı'da kar nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tokat'ın ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğu belirtildi.

VAN- BİTLİS

Van'ın Çatak, Bitlis'in Hizan ve Güroymak ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Alınan bilgiye göre, yoğun kar nedeniyle kapanan yollar ve karayollarındaki buzlanma nedeniyle olumsuzluk yaşanmaması için Bitlis'in Hizan ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Van'ın Çatak ilçesinde de aynı gerekçeyle okulların iki gün tatil edildiği bildirildi.

BATMAN
Batman'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verilecek. Vali Azmi Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre yarın Batman'da yoğun kar yağışı ve don olayları beklendiğini belirtti.

BİNGÖL
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okulların yarın için tatil edildiği bildirildi.

Okulların tatil olduğu iller belli oldu

GAZİANTEP

Gaziantep'te etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki okullarda yarın eğitime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bölgede görülen kar yağışı, aşırı buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yarın resmi ve özel tüm ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.

TUNCELİ
Tunceli'de, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselere taşımalı gelen öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için eğitime bir gün eğitime ara verildi. Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de kar yağışının sabah saatlerinden itibaren etkili olduğunu belirtti.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezindeki okullarda yarın eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışının yarın yoğunlaşmasının beklendiği bildirildi.

SİVAS

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime 2 gün ara verildi. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar gereğince kentte etkili kar yağışı nedeniyle merkez ilçe, merkeze bağlı belde ve köylerde, eğitime yarın ve çarşamba günü ara verildiği bildirildi.

GİRESUN
Giresun'da, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde bir gün, Şebinkarahisar ilçesinde ise iki gün eğitime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili aşırı kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

AĞRI

Ağrı Valiliği, ilde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Patnos ve Eleşkirt ilçeleri hariç, il merkezi ve diğer ilçelerde bütün okulların 5 Ocak 2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edildiğini açıkladı. Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Patnos ve Eleşkirt ilçelerimiz hariç, il merkezi ve diğer ilçelerimizde bütün okullar 05 Ocak 2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir' denildi.

KAHRAMANMARAŞ
Tüm yurdunu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Kahramanmaraş Valiliği tarafından alınan kararın ardından, Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde okulların 5 Ocak 2016 Salı günü tatil edilmesine karar verildi.

ELAZIĞ
Elazığ kent merkezi ve tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kar yağışı nedeniyle bilgilendirme yaparken, okulların da yarın için tatil edildiğini açıkladı.

GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'de bugün sabah saatlerinde başlayan etkili kar yağışının ardından 5 Ocak Salı günü il genelindeki tüm okullara 1 gün ara verildi.

YOZGAT

Yozgat merkez ve bazı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 5 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildi. Yozgat'ta gün boyu etkili olan kar yağışı sebebiyle Yozgat merkez ilçe, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Saraykent, Sorgun, Yenifakılı ilçeleri ve bağlı köylerinde 5 Ocak Salı günü için bir gün süreyle okullar tatil edildi.