Tunus'ta Sokağa Çıkma Yasağı Hafifletildi

Tunus'ta sokağa çıkma yasağı, 00.0005.00 saatleri arasında uygulanacak

Tunus'ta sokağa çıkma yasağı, ikinci kez hafifletildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki güvenlik durumunda düzelme olması nedeniyle sokağa çıkma yasağının bugünden itibaren yerel saatle 00.00-05.00 arasında uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca acil sağlık durumları ve gece çalışanlar dışında ilgili karara uymayanların kanuni işleme tabi tutulacağı vurgulandı.

Tunus'ta yaşanan gösteri ve şiddet olaylarından dolayı 22 Ocak'ta ülke genelinde 20.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, 25 Ocak'ta ise yasağın 2 saat hafifletildiği açıklanmıştı.

Tunus'ta başkentin güney batısındaki Kasrin vilayetinde Rıda Yahyavi ve bir grup üniversite mezunu genç, 2014'te düzenledikleri 'iş talebi' gösterileriyle valilik tarafından ilk işe alınacaklar listesine isimlerini yazdırmıştı. Ancak isminin hazırlanan listede olmadığını fark eden Yahyavi'nin protesto amacıyla tırmandığı direkte elektrik akımına kapılması sonucu ölümü, hükümet karşıtı protestoları başlatmıştı. Kasrin'de başlayan gösteriler, Silyane, Sidi Bu Zeyd, Kafsa, Bace, Cendube, Kayravan, Mehdiye, Safaks, Tatavin ve Medenin vilayetlerine de yayılmıştı.

Kaynak: AA