Sinan Çetin'in Oğlu Tutukla İstemiyle Mahkemede

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, “taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, dün gece Beşiktaş’ta lüks otomobiliyle karşı yönden gelen polis aracıyla kafa kafaya çarpışmış, araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kazada yaralanan diğer polis memuru ise hastaneye kaldırılmıştı. Kazadan burnu kanamadan kurtulan Rüzgar Çetin, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Bugün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Rüzgar Çetin, Memur Suçları Bürosu’nda görevli nöbetçi savcı İsa Dalgıç tarafından sorgulandı.

SİNAN ÇETİN OĞLUNU MERDİVENLERDE BEKLEDİ

Oğluna destek olmak için adliyeye gelen Sinan Çetin’in ise yorgun olduğu gözlendi. Sinan Çetin, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Çetin’in yakınları da sorgu süresince adliyede bekledi. Oğlunu merdivenlerde oturarak bekleyen Sinan Çetin’in oğlu için getirdiği yiyeceklerin ise güvenlik görevlileri tarafından alınmadığı öğrenildi.

Yaklaşık 2 saat süren savcılık sorgusunun ardından Rüzgar Çetin, “bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Rüzgar Çetin, görüntü alınmaması için güvenlik görevlileri ve polis memurları tarafından aynı katta bulunan nöbetçi hakimliğe adeta kaçırılarak götürüldü.
Kaynak: İHA