KTO Başkanı Hiçyılmaz,  Kayserili Mobilyacıların Standını Gezdi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’na (İMOB) katılan oda üyesi firmaların standını ziyaret etti. Stant ziyaretinde firma sahipleriyle istişarelerde bulunan Hiçyılmaz, fuarın mobilya sektörüne önemli kazanımları olacağını söyledi.

KTO Başkanı Hiçyılmaz,  Kayserili Mobilyacıların Standını Gezdi
Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) birbirinden farklı mobilya tasarımlarına ev sahipliği yapıyor. Yüzlerce standın yer aldığı fuarda Kayseri Ticaret Odası’na (KTO) Bağlı 40’yakın firma da bulunuyor. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, İMOB’u ziyaret ederek, oda üyesi firmaların stantlarını gezdi. CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda stant açan Kayserili firma yetkililerinden bilgi alan Hiçyılmaz, fuarın hayırlı olması temennisinde bulundu.

“İLK DEFA DIŞARIDAN ALIM HEYETİ DESTEĞİ VERİLECEK”

Fuarların sektörlerin gelişimine önemli katkılar sağladığına vurgu yapan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Her sene yapılan bu fuarın bir farkı Ekonomi Bakanlığı’ndan almış olduğumuz dışarıdan gelen heyetlere alım desteği verilmesi bakımından gayretimiz oldu. Alım Heyeti, Ekonomi Bakanlığı tarafından yurt dışından Kayseri’de bulunan firmalarımızın müşterileri olabilir, potansiyel müşterileri olabilir, onların Kayseri’ye davetleri konusunda gayret gösterecekler. Hangi ülkeden geliyorlarsa, o ülkenin Ticaret Müşavirliklerine müracaat etmek suretiyle Ekonomi Bakanlığı tarafında verilen desteklerden istifade edebilecekler. Dolayısıyla Kayseri’de düzenlenen fuarlardan ilk defa dışarıdan alım heyeti desteği Ekonomi Bakanlığı tarafından verilecek. Bu konuda gerçekten önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan gelen alım heyetlerine destek verildiği sürecede yurt dışından fuarımıza katılımların çok olacağını düşünüyorum” dedi.

“FUARLAR BİTTİKTEN SONRA FİRMALARIMIZLA DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ”

Firmaların katıldıkları her fuarın ayrı bir deneyim ve tecrübe olduğunu belirten Hiçyılmaz, "Bu yapılan fuar organizasyonundan sonra hem TÜYAP’ta hem de CNR EXPO’daki fuara katılmış olan üyelerimizi Kayseri Ticaret Odası’nda bir araya getireceğiz. Bizler de orada firmalarımızın katılmış oldukları iki fuardaki gözlemlerini alacağız. Önümüzdeki fuarlarda neler yapmamız gerektiği hususunu beraberce kararlaştıracağız. Mobilya sektöründe bazı bölgelerle rekabet içerisindeyiz. Bu konuda neler yapabileceğiz diye beraber karar vereceğiz. Kayseri Ticaret Odası’nın bu düzeydeki programa hangi düzeyde ne kadar katkı sağlayacağı noktasında beraberce karar vereceğiz” diye konuştu.

“BU YIL İKİNCİ FUAR OLMASINA RAĞMEN İLGİDEN GAYET MEMNUNUZ”

Fuara Kayseri’den katılım sağlayan özel bir firmanın sahibi Celal Doğan ise “CNR EXPO fuarına Kayseri’den 47 tanede firma katıldı.

Biz firma olarak onlardan bir tanesiyiz. Fuar alanında bizi ziyaret ederek bizi yalnız bırakmayan başkanımıza sonsuz teşekkürler ederiz. CNR fuarına bu bizim ikinci katılışımız. Bu sene TÜYAP ve burada olmak üzere iki tane fuar oldu ona rağmen ilgiden gayet memnunuz. Ürünlerimiz bu sene kendi tasarladığımız ürünler, hem normal modellerimiz, hem de avangart modellerimiz var. Ürettiğimiz ürünlere olan ilgiden dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA