Samsun'da Karla Mücadeleye 5 Günde 4 Milyon Lira Harcandı

Samsun Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele için 5 milyon lira harcadığı bildirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, kentin her yerinde karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Bazı bölgelerde yağışların aralıksız sürmesinden dolayı açılan yolların tekrar kapandığını belirten Yurt, Amerika'nın New York eyaletinde yaşanan yağışlardan sonra kar kalınlığının 60 santimetre olmasına karşın hayatın felç olduğunu, aynı durumun kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu yerler olmasına rağmen Samsun’da yaşanmadığını aktardı.

Son 5 gündür süren karla mücadele çalışmalarında Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 4 milyon harcama yapıldığını ifade eden Yurt, '200 araç ve 300’den fazla personel ile aralıksız olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ben bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı tüm personelimize, belediyemizle koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne, AFAD’a ve anlayışları için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum' dedi.

Samsun'un tüm ilçelerinde çok yoğun bir şekilde çalışmaların sürdüğünü işaret eden Yurt, 'Samsun genelinde kapalı yolu olan mahalle sayısı onu geçmez. Ama bu Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmadığı anlamına gelmiyor. Yolu kapalı olan mahallelerimizde yağışlar yoğun şekilde devam ediyor. Açtığımız andan itibaren yağışlardan dolayı kısa sürede tekrar kapanıyor. Acil durumlara karşı burada ekiplerimiz her zaman bekliyor. Böyle bir durumla karşılaştığımızda ekiplerimiz yolu açarak ulaşımı hızlı bir şekilde sağlıyor. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgelerimiz de var. Buralarda tüm ekiplerimiz vatandaşlarımızın ulaşımını sağlamak için büyük fedakarlık gösteriyor' diye konuştu.

Kaynak: AA