TİKA'dan Tacikistanlı Depremzedelere Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan’ın Dağlık Badahşan Bölgesinde 7.2 şiddetinde meydana gelen depremden zarar gören ailelere insani yardımda bulunuldu.

Tacikistan’ın Dağlık Badahşan Bölgesinde 7.2 şiddetinde meydana gelen depremden dolayı iki kişi hayatını kaybederken birçok insan da yaralanmıştı. Depremden 14 köy etkilenmiş olup 500’den fazla ev ciddi bir şekilde hasar görmüştü. 2014 yılında sel felaketinden etkilenen ihtiyaç sahiplerine acil gıda yardımında bulunan TİKA şimdi de depremzedelerin yardımına koştu.

Bu kapsamda TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle depremden zarar gören ailelere gıda ve ısınma ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında gıda, temizlik malzemesi ve battaniye yardımında bulundu. Depremden etkilenen 500 ailenin iki aylık gereksinimini karşılayabilecek yardım paketi ve battaniye TİKA tarafından temin edilerek yetkililere teslim edildi.

Yardım paketlerinin teslim programı, T.C. Duşanbe Büyükelçisi Asım Arar, Tacikistan Devlet Rezerv ve Malzeme Ajansı yetkilileri ve Duşanbe Program Koordinasyon Ofisi yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

T.C. Duşanbe Büyükelçisi Arar, TİKA tarafından hazırlanan yardım kolilerin ve battaniyelerin teslimi esnasında yaptığı açıklamada, yapılan bu yardımın iki ülke arasında var olan dostluk ve kardeşlik ilişkilerini daha da artıracağını belirterek Türkiye Cumhuriyeti’nin ve TİKA’nın her konuda Tacikistan halkının yanında olduğunu kaydetti.

Tacikistanlı yetkililer ise yaptıkları açıklamalarda iki ülke insanının kültür açısından birbirine çok benzediğini ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin Tacikistan’ın bağımsızlığından itibaren her zaman yanında olduğunu ve her türlü afet zamanında destek çıktığını belirttiler.

Ayrıca depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere en kısa sürede TİKA’nın proje gerçekleştirdiğine dikkat çeken yetkililer, desteklerinden dolayı Türk halkına çok minnettar olduklarını ve kardeş iki toplumun ilişkilerinin eskiden beri iyi bir seviyede olmasından dolayı da memnuniyetlerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA