CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Açıklamaları

Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı Öztürk:'Cumhurbaşkanı'na yüzde 52 oranında oy vermiş kitleye sesleniyorum; her birinizin Kılıçdaroğlu'nun bu tarz açıklamaları karşısında manevi tazminat davaları açmaya haklarınız olduğunu hukuken beyan ediyoruz'.

Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı Avukat Özkan Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin, 'Cumhurbaşkanına yüzde 52 oranında oy vermiş kitleye sesleniyorum; her birinizin Kılıçdaroğlu'nun bu tarz açıklamaları karşısında manevi tazminat davaları açmaya haklarınız olduğunu hukuken beyan ediyoruz' dedi.

Öztürk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlattığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk milletinin ayağa kalkışının, dirilişinin sembolü olduğunu ifade eden Öztürk, 'Kaldı ki, Cumhurbaşkanımız halkın yüzde 52'sinin onayı ve oyları ile bu makamda oturmaktadır. Dolayısıyla CHP Genel Başkanı'nın bu hakaretlerini aslında ona oy veren milyonlara yapılmış bir hakaret olarak değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanına yüzde 52 oranında oy vermiş kitleye sesleniyorum; her birinizin Kılıçdaroğlu'nun bu tarz açıklamaları karşısında manevi tazminat davaları açmaya haklarınız olduğunu hukuken beyan ediyoruz. Cumhurbaşkanını destekleyen, kendi iradeleri ile o makama oturtan yüzde 52'lik kesimin hukuksal haklarını da kullanmaları gerektiğini beyan etmek istiyoruz' diye konuştu.

Öztürk, CHP'nin 'bitmişlik ve tükenmişlik' sendromu içinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Çözüm çok basit, Son 22 yıldan bu yana girmiş olduğu tüm seçimleri kazanan sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi bırakmalarını ve onun başarı dolu siyasi yaşamını bilimsel manada iyi tahlil etmelerini tavsiye ediyoruz. Ülkemizin terörle her gün dövülmeye çalışıldığı bir dönemde Sayın Kılıçdaroğlu'nun siyaset dışı ve ağır hakaretler içeren bu tarz ifadelerini Her Yerde Adalet Platformu adına açıkça kınadığımızı beyan ediyoruz.'

Kaynak: AA