Antalya'da şiddetli fırtına çatıları uçurdu

Antalya’da akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan sağanak yağmur ve fırtına, şehrin birçok bölgesinde etkili olurken, fırtına nedeniyle kentin birçok noktasında binaların çatısı uçtu, konutlar zarar gördü.

Antalya'da şiddetli fırtına çatıları uçurdu
Antalya'da şiddetli fırtına çatıları uçurdu
Antalya'da akşam saatlerinde etkisini arttıran ve zaman zaman hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde çok sayıda binanın çatısı uçtu. Yine çok sayıda araç, fırtınanın sürüklediği ya da kopardığı malzemelerden dolayı hasar gördü. Antalya'nın özellikle Kepez ilçesinde bulunan gecekondu ve 2 katlı evlerin çatısı zarar görürken, Habipler ve Sütçüler Mahallesi'nde yaklaşık 10 tane evin çatısı uçarak evler kullanılamaz hale geldi. Antalya Büyükşehir İtfaiye ekipleri çatısı uçan ya da çöken evleri kontrol etti.

EVLERİNİ BOŞALTTILAR

Kepez İlçesi Sütçüler ve Habipler Mahallesi'nde birçok müstakil konutun çatısı şiddetli rüzgar ve yağışa dayanamayarak yıkıldı. Evleri zarar gören vatandaşlar ikametlerini boşaltarak, eşyalarını kamyonlara yükledi. Evleri zarar gören vatandaşlar ya komşularına ya da akrabalarına sığınmak zorunda kaldı. Fırtına evlerin çatısının yanı sıra çok sayıda dükkanın da çatısına zarar verdi. Fırtına sebebiyle birçok iş yerinde maddi zarar meydana geldi. Öte yandan fırtına sebebiyle kopan elektrik tellerine ve çatısı çöken evlerin elektrik akımı CLK Akdeniz EDAŞ yetkilileri tarafından kesilerek olası bir facianın yaşanmasına engel oldu.

Antalya'da şiddetli fırtına çatıları uçurdu

YURT ÇATISI UÇTU

Sütçüler Mahallesi'nde bulunan Özel Erkek Öğrenci Yurdunun çatısındaki kiremitlerin fırtına nedeniyle uçması sonucu ise yurdun bahçesindeki kermes alanında bulunan 5 kişi hafif yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

BİRÇOK MAHALLENİN ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gebizli, Sütçüler, Habipler Mahallesi ve Antalya kent merkezindeki birçok mahallede elektrik kesintileri meydana geldi. şiddetli rüzgar nedeniyle onlarca evin çatısı, güneş panelleri uçtu. Elektrik tellerinin kopması nedeniyle birçok mahallenin elektrikleri kesildi. Binaların çatısından uçan demir parçaları ise müstakil evlerin çatısına zarar verdi. Evleri zarar gören vatandaşlar, yağmurda çocuklarıyla birlikte sokağa çıkmak zorunda kaldı.

Antalya'da şiddetli fırtına çatıları uçurdu

“CANIMIZI ZOR KURTARDIK”

Habipler Mahallesi'nde oturan ve fırtına nedeniyle evinin çatısı uçan Ömer Varol, çatının uçması sonucu büyük panik yaşadıklarını söyledi.

Varol, “Evde çocuklarla birlikte oturuyorduk. Bir anda büyük bir gürültü oldu. İlk başta ne olduğunu anlamadık. Her şey bir anda oldu. Evimizin çatısı fırtına nedeniyle uçtu. Fırtına nedeniyle çatıdan içeriye parçalar düştü. Canımızı zor kurtardık. Daha sonra ise eşyalarımızı dışarıya çıkardık ve bekliyoruz” dedi.

Antalya'da şiddetli fırtına çatıları uçurdu

“EVİN TAMAMI NEREDEYSE KULLANILAMAZ HALDE”

Yine fırtına esnasında evi zarar gören bir başka vatandaş Hakan Öter ise, “Bu evde kirada oturuyorum. Bir anda büyük bir ses duyduk. Zaten dışarıda hava çok kötüydü. Fırtına oldu, çocuklarla birlikte mutfağa koştuk. Fırtına sonucunda evin çatısında bulunan parçalar masa ve tezgahın üzerine düştü. Fırtına evimin neredeyse tamamını kullanılamaz hale getirdi. Şu an evsizim, eşyalarımızı kamyona yükledik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA