İHL Müdürleri Kumluca Toplandı

Antalya genelinde eğitim öğretim veren imam hatip lisesi müdürleri, Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde bir araya geldi.

Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Milli Eğitim Müdürü Vekili Hasan Tevke, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bilal Tekdemir ve il genelindeki imam hatip lisesi müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, il genelinde eğitim öğretim veren imam hatip liselerinin ayda bir defa belirlenen ilçede toplandıklarını, bu toplantının da amacının kaynaşma, eğitim konusunda fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Bu ayki toplantının da Kumluca'da yapıldığına dikkati çeken Tevke, 'Bu toplantı benim içinde sizlerle tanışma, fikir alışverişinde bulunmak adına vesilesi bir vesile oldu. İnşallah bu toplantılarda ülkemiz adına, ilimiz ve öğrencilerimiz adına güzel hizmetler yapmanın adımları atılmış olur' dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Kumluca'ya eğitim kurumları anlamında son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığını, bu yatırımlardan birinin de Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi olduğunu söyledi.

Yeni bina yapılırken, geçmiş yıllarda Kumluca İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin büyük katkı sağladıklarına dikkati çeken Çetinkaya, 'Bu olay güzel bir sahiplenme olayıydı. Kumluca İmam Hatip Lisesinden geçmiş yıllarda yaklaşık 850 civarında öğrenci mezun olmuş. Yeni bina yapılacak denildiğinde, mezun öğrenciler duyarlılık gösterdiler ve binanın yapımına büyük katkı sağladılar. Şu anda ilçemizde başarı oranı yüksek güzel eğitim veriliyor. Ben idarecileri başta olmak üzere tüm öğretmen ve eğitim gören öğrencilerimizi kutluyorum' dedi.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de ilçede anadolu imam hatip, kız imam hatip ve imam hatip ortaokulu olmak üzere üç binada yaklaşık 850 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü kaydetti.

Kaynak: AA