MHP'den o akademisyenlere tepki

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısına ve devleti terör olaylarında suçlar gibi açıklama yapan OMÜ’deki görevlilere sert tepki göstererek, “O akademisyenler de teröristler gibi suçludur” dedi.

MHP'den o akademisyenlere tepki
Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, terör olaylarına sert tepki gösterdi. Süslü, “Bütün dünyayı derinden sarsmakta olan terör dalgası, İstanbul’da uygarlıkların buluştuğu tarihi mekanda masum insanları hedef almıştır. Tüm insanlığa ve evrensel değerlere yapılan bu hain saldırı nedeniyle derin bir üzüntü duyarken, barış ve huzur ortamımıza kast edenleri şiddetle kınıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ise sabır diliyorum” diye konuştu.

“BİRBİRLERİNDEN FARKLARI YOK”


‘Barış Akademisyenleri İnisiyatifi’ adı altında aralarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden kişilerin de yer aldığı bir grup akademisyenin, devleti terör olaylarında suçlar nitelikte bildiri yayımlamasını ‘İhanet’ olarak nitelendiren Başkan Süslü, “OMÜ’de görevli biri emekli toplam 7 kişi de bu ihanetin içinde yer almıştır. Bizim için Sultanahmet’te bomba patlatarak masumların canına kıyanlar ile bu platformda yer alanların hiçbir farkı yoktur. OMÜ’deki bu vatan hainleri hakkında gerekli soruşturmaların bir an öce yapılması gerekir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA