Kuveyt'te 'Abdali Hücresi' Davasında İdam Kararı

Kuveyt parlamentosundaki Şii milletvekilleri, meclis oturumuna katılmadı.

Kuveyt Parlamentosu'ndaki Şii milletvekillerinin, 'Abdali hücresi' davası çerçevesinde verilen idam kararlarının ardından meclis oturumuna katılmadığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, parlamentodaki 50 Şii milletvekilinin, herhangi bir gerekçe sunmadan meclisin olağan oturumuna katılmadığı ifade edildi.

Şii milletvekili Salih Aşur ise sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, 'Son günlerde, özellikle Şiiler olmak üzere halkın hoşnutsuzluğu zirveye ulaştı' ifadesine yer verdi.

Kuveyt'in Abdali bölgesinde 13 Ağustos 2015'te bir eve düzenlenen operasyonda büyük miktarda mühimmat ele geçirilmesiyle başlatılan soruşturma kapsamında dün, 'İran ve Hizbullah lehine ajanlık yapma' suçlamasıyla 26 sanık hakkında açılan davada, biri gıyabında yargılanan İran vatandaşı diğeri Kuveytli iki kişi hakkında idam, 19 kişi hakkında beş ila 15 yıl arasında değişen hapis, bir kişi hakkında para cezası verilirken, 3 kişinin de beraatına hükmedilmişti.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, 13 Ağustos'ta Abdali bölgesinde bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiğini belirtmiş, bakanlık, silahların, üzerine beton dökülmüş derin bir çukura saklandığını belirtmişti.
Kaynak: AA