HDP Bingöl Milletvekili Özsoy Açıklaması

'(Barış için Akademisyenler İnisiyatifinin bildirisi) HDP olarak bu akademisyenlerin yanındayız. Onurlu, haysiyetli, savaşa, şiddete karşı olan bir barış çağrısıdır. Kendilerini kutluyoruz'

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Barış için Akademisyenler İnisiyatifinin yayınladığı bildiriye ilişkin, 'HDP olarak bu akademisyenlerin yanındayız. Onurlu, haysiyetli, savaşa, şiddete karşı olan bir barış çağrısıdır. Kendilerini kutluyoruz' dedi.

Özsoy, partisinin Mardin Milletvekili Mithat Sancar ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifinin bölgede yaşananlara dair ortaya koyduğu tavrına ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerini eleştiren Özsoy, Erdoğan'ın, 'Bunlar aydın değil, karanlık' şeklinde bir ifadesi olduğunu belirtti.

Özsoy, 'Akademik bilgi üreten, hümanist, barışçıl bir şekilde Kürt sorununa yaklaşan bu akademisyenlere 'karanlık' demesi son derece çirkindir' diye konuştu.

Amigoluğa soyunan, karakter suikastı yapan bazı medya yapılarının, bildiriye imza atan akademisyenlerin fotoğraflarını yayınlayarak, bunları 'terör örgütüne destek veren akademisyenler' şeklinde lanse ettiğini iddia eden Özsoy, şunları söyledi:

'Türkiye'nin yüz akı olan bu akademisyenleri ve bunun gibi başka barış çağrılarını güçlü bir şekilde sahiplenelim. HDP olarak bu akademisyenlerin yanlarındayız. Bu onurlu, haysiyetli, savaşa, şiddete karşı olan bir barış çağrısıdır. Kendilerini kutluyoruz ve yanlarında olduğumuzu bir kere ifade etmek istiyoruz.'

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da bunun düşünce özgürlüğü meselesi olduğunu belirterek, akademisyenlerin belli bir gelişmeyle, Türkiye'deki bir durumla ilgili fikirlerini ortak bir şekilde paylaştıklarını kaydetti.

Bunun en doğal hak olduğunu ifade eden Sancar, 'Bunun üzerine bu tür kavramlarla, karalamalarla , yaftalamalarla gitmenin hiçbir kabul edilebilir yanı yoktur' dedi.

Aynı zamanda akademisyen olduklarını vurgulayan Sancar, 'Şimdi burada olmasaydık, bu bildirinin altında imzamız olacaktı. Barış için akademisyenler grubunun bu girişimini son derece sorumlu, soylu ve duyarlı bir davranış olarak görüyoruz. Kendilerine yönelen bütün saldırılara karşı bütün imkanlarımızla yanlarında olacağız' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA