7 Yıldır Kira Ödemeyen Kiracı Evi Yaktı İddiası

Kağıthane’de bir apartmanın 4’üncü katındaki dairede doğalgaz kaçağı nedeniyle yangın çıktı. Ev sahibi 7 yıldır kendisini tehdit ederek kira vermeyen kiracının, evi bilerek yaktığını iddia etti.

Yangın, dün saat 10.30 sıralarında Kağıthane Gürsel Mahallesi Nişane Caddesi üzerindeki 4 katlı bir binanın 4’üncü katında meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde dairede doğalgaz kaçağı yüzünden yangın çıktı. Yangın bir anda büyüyerek dairenin her tarafını sardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Şişli ve Sadabad itfaiyesine bağlı birimler sevk edildi. İhbar üzerine kısa bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çalışmalarına başladığı esnada dairede patlamalar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, tüm yaşananlar cep telefona kamerasına an be an yansıdı. Dairedeki patlamalar nedeniyle çevredeki vatandaşlar ise büyük panik yaşadı.

Yangının çıkmasının ardından ev sahibi Ali Rıza Tüfekçi de koşarak olay yerine geldi. Yaşananları soğukkanlılıkla izleyen yaşlı adam, evde yaşayan ve adını bile hatırlamadığı kiracısının, 7 yıl boyunca kendisini tehdit ederek, kira ödemediğini söyledi.

Ayrıca kiracısının kaçak doğalgaz kullandığını belirten yaşlı adam, “Kaçak doğalgaz yaktıkları için yangın çıktı. Ben evde oturuyordum bir baktım ki yangın çıkmış. Kiracıyla aramızda sorunlar vardı. Yaklaşık 7 yıldır bana kira vermiyor. Evin sahibi benim. Belki ev bilerek yakıldı” dedi.

Yangını gören Harun Furuncu ise, “Yangını duyunca koştuk geldik. Alev çıkmadı ama baya duman çıktı, patlamalar oldu. Zaten itfaiye 5 dakikada geldi. Herhangi bir can kaybı yok ama dumandan etkilenenler oldu” diye konuştu.

Öte yandan, yaşadıkları evin yandığı gören kadın ise olay yerine fenalık geçirdi. Fenalık geçiren kadın sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmek üzere ambulansa götürüldü.
Kaynak: İHA