Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Bayırbucak Türkmenleri'nin son dönemde bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam ettiklerini belirtti.

Türkmen Dağı'nda hızla ilerlemeye çabalayan Suriye ordusunun bölgedeki Türkmen vatandaşların varlığına son vermek istediğini vurgulayan Köse, şöyle devam etti:

'AK Parti olarak bu saldırıları şiddetle kınıyoruz ve kınamaya da devam edeceğiz. Bu sebeple Kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu duruma karşı göstermiş olduğu özel hassasiyet ve Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyasını 11 Ocak'ta başlattık. Kampanyamız 10 gün sürecek.'

Köse, yardımseverlerin, bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan çocuk maması, çocuk bezi, battaniye, konserve, kuru gıda, giysi, ayakkabı, tıbbi malzemeler, tekerlekli sandalye, ortopedi malzemelerini AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığına ulaştırabileceklerini anlatarak, Bayırbucak Türkmenleri'nin mağduriyetlerini giderebilme adına düzenlenen kampanyaya, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bütün kamuoyunun desteğini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA