Arjantin'deki Firari Mahkumlar

Arjantin’de 15 gündür aranan firari üç mahkum da yakalandı.

Buenos Aires Eyaleti’ndeki yüksek güvenlikli General Alvear Hapishanesinden gardiyanları sahte silahla tehdit ederek kaçan üç mahkum da 15 gündür süren arama çalışmaları sonrasında yakalandı.

Santa Fe Eyaleti Vali Yardımcısı Carlos Fascendini basına yaptığı açıklamada, federal polis güçleriyle yaşanan organize hareket etme ve işbirliği sıkıntılarına rağmen firari mahkumlardan Christian Lanatta ve Victor Schillaci’nin yakalandığını belirtti. Firari mahkumlardan Martin Lanatta da cumartesi günü yakalanmıştı.

Başkent Buenos Aires’e 570 km uzaklıktaki Cayasta bölgesinde güvenlik güçleri tarafından köşeye sıkıştırılan Lanatta ve Schillaci’nin, herhangi bir çatışma yaşanmadan tutuklandığı ifade edildi.

İki mahkumun bir imalathanede saklandığı ve bu sürede Franco Martin adlı bir işçiyi de rehin tuttukları kaydedildi.

Farmasötik sektöründe çalışan üç işadamının öldürülmesiyle ilgili davada suçlu bulunarak 2008 yılından bu yana haklarında verilen ömür boyu hapis cezasını çeken üç kişi, 27 Aralık’ta hapishaneden kaçmıştı.

Metamfetamin adlı uyuşturucu maddenin üretiminde kullanılan “efedrin” kaçakçılığı çetesiyle ilgisi olan üç işadamının öldürülmesi, ülkede “üçlü cinayet” olarak biliniyordu.

Firari mahkumlar meselesi, 10 Aralık’ta resmi olarak görevine başlayan Arjantin Devlet Başkanı Macri ve hükümeti için bir krize dönüşmüştü.

Seçim kampanyası sürecinde güvenlik ve uyuşturucu trafiği konusundaki vaatleri ile öne çıkan Macri yönetiminin firari mahkumları bir türlü yakalayamaması, hükümetin ilk başarısızlığı olarak görülmüştü.

Cumartesi günü üç firari mahkumun da yakalandığını resmi olarak açıklayan Macri, güvenlik güçlerinin yalnızca Martin Lanatta’ya ulaştığının ortaya çıkmasından sonra eleştirilerin hedefi olmuştu.
Kaynak: AA