Arjantin'de Firari Mahkumları Arama Çalışmaları Sürüyor

Geçen ay ülkenin en yüksek güvenlikli hapishanelerinden birinden firar eden mahkumları arama çalışmaları devam ediyor.



BUENOS AİRES – Buenos Aires Eyaleti’ndeki yüksek güvenlikli General Alvear Hapishanesi’nden gardiyanları sahte silahla tehdit ederek kaçan üç mahkumdan ikisi hala yakalanamadı.

Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, cumartesi günü Martin Lanatta, kardeşi Christian Lanatta ve Victor Schillaci adlı üç firari mahkumun yakalandığını açıklamıştı.

Ancak Macri’nin açıklamasından ardından güvenlik güçlerinin yalnızca Martin Lanatta’ya ulaştığı ortaya çıktı.

Gelişme sonrasında Arjantin Federal Polis Gücü Başkanı Roman Di Santo, iki firari mahkumun peşinde olduklarını duyurdu.

Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich, yaptığı açıklamada üç firari mahkumun yakalandığı konusunda hükümete yanlış bilgi verildiğini ve bu konuda bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bullrich, polis teşkilatından aramalara katılan bazı yetkililerin bu yanlış bilgiyi vererek diğer iki firari mahkuma zaman kazandırmak istemiş olabileceğini ifade etti.

Farmasötik sektöründe çalışan üç işadamının öldürülmesiyle ilgili davada suçlu bulunarak 2008 yılından bu yana haklarında verilen ömür boyu hapis cezasını çeken üç kişilik grup, 27 Aralık’ta hapishaneden kaçmıştı.

Metamfetamin adlı uyuşturucu maddenin üretiminde kullanılan “efedrin” kaçakçılığı çetesiyle ilgisi olan üç işadamının öldürülmesi, ülkede “üçlü cinayet” olarak biliniyordu.

Firari mahkumlar meselesinin, 10 Aralık’ta resmi olarak görevine başlayan Arjantin Devlet Başkanı Macri ve hükümeti için bir krize dönüştüğü belirtiliyor.

Seçim kampanyası sürecinde güvenlik ve uyuşturucu trafiği konusundaki vaatleri ile öne çıkan Macri yönetiminin firari mahkumları bir türlü yakalayamaması, hükümetin ilk başarısızlığı olarak görülüyor.
Kaynak: AA