Okul Öncesi Kıyafet Telaşı

Bilecik’te, 2015-2016 eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala okul kıyafetleri satan iş yerlerinde ve velilerde tatlı bir telaş başladı.

Okul Öncesi Kıyafet Telaşı
Okula yeni başlayan öğrenciler veya yeni okul üniforması almak isteyenler, velileri ile birlikte kıyafet satılan yerlere gelmeye başladı.

Fiyatların, bir önceki yıla göre az da olsa arttığı, bir öğrencinin giyim masrafının en az 100-150 lira arasında olduğu belirtiliyor. Bilecik merkezde yıllardan beridir okul üniforması ve giyim malzemeleri satan Kurtuluş Yalı, şuan işlerinin normal düzeyde olduğunu, ancak artmasını beklediklerini belirtti.

Yalı, “Okulların açılmasından bir hafta önce ve bir hafta sonra işlerin en yoğun olduğu zamanlardır. Doların yükselmesiyle okul üniformalarında oynamalar oldu. Ama biz fiyatlara bir zam yapmadık. Şuna bir öğrencinin baştan aşağı giyinmesi, ayakkabı, çorap, kemer gibi aksesuarlar hariç 100 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Öğrenci sayısı fazla okulların önlük, üniforma satışları daha fazla oluyor ve bizler de ona göre tedarik ediyoruz. Mesela Atatürk ve Edebali İlköğretim Okulu diğerlerine göre daha büyük olduğundan satışları da daha fazla oluyor” dedi.

Kaynak: İHA