Erzurum'da 7 Ev Kül Oldu

Erzurum’un Olur ilçesinde çıkan yangında 7 ev, kiler ve ahırlarıyla birlikte yandı.

Erzurum'da 7 Ev Kül Oldu
Olur ilçesi Kaban Mahallesi’nde çıkan yangında can kaybı yaşanmazken, 7 ev, ahır ve kilerleriyle birlikte tamamen yandı. Erzurum Büyükşehir Olur-Oltu İtfaiye ekipleri mahalle sokaklarının dar olması nedeniyle yangına müdahalede güçlük yaşadı. Yangında Rüstem Şenyayla, Hüseyin Şenyayla, Alime Aydemir, Bektaş Aydemir, Yosma Özdemir, Şahinder Aydemir ve Zeki Aydemir’e ait ev, ahır ve kilerler tamamen yanarak kül oldu.

İlçe merkezine 22 kilometre uzaklıkta olan Kaban Mahallesindeki yangının ardından mahalleye ziyarette bulunan Olur İlçe Kaymakamı Muhammet Kaya, yan yana bulunan evlerin tamamen yandığını söyledi.

Evleri yanan ailelerin mağduriyetini gideceklerini belirten Kaymakam Kaya, “Vatandaşlarımızın her türlü yanındayız” dedi.

Kaban Mahallesi Muhtarı Kenan Özdemir ise bir evde başlayan yangının diğer evlere de sıçradığını belirterek, “Evlerden hiçbir eşyayı kurtaramadık. Çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Kimsesi olmayan yaşlılarımızdan Alime Aydemir ve Yosma Özdemir’i Olur’da bulunan sevgi evlerine yerleştireceğiz” dedi.

Alevlerin arasından yaşlıları kurtaran Hüseyin Şenyayla itfaiye araçlarının dar sokaklar nedeniyle yangına yeterince müdahale edemediğini öne sürdü. Yangına ancak küçük itfaiye aracıyla müdahale edilebildiğini belirten Şenyayla, “Küçük itfaiye aracının da suyu 5 dakika içerisinde bitti. İhmalkarlıktan ötürü 7 ev, ahır ve kilerleriyle birlikte kül oldu” şeklinde konuştu.

Evi yanan Hüseyin Şenyayla, “Gece 2’ye çeyrek kala evimizin arkasındaki komşumuzun hanımı evim yanıyor, diye feryat etti. Hemen aşağıya indim. Bir tane yaşlı ve sakat kadın vardı onu alevlerin içerisinden çıkardım. Daha sonra evime yöneldim. 86 yaşında olan ve kulakları duymayan babamı da evden çıkardım. İtfaiyeye telefon açtım, köylüye haber saldım. İtfaiye ancak bir saat sonra gelebildi" diye konuştu.

Evleri yanan vatandaşlar çaresizlik içerisinde kendilerine yapılacak yardımları beklerken yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırma sürüyor.
Kaynak: İHA