Barla, Eylem Planı İle Ziyaretçi Sayısını Artıracak

Yıllık 300 bin ziyaretçisiyle Türkiye'nin önemli inanç merkezlerinden olan Barla'nın çehresi Isparta Valiliğince yürütülen çalışmalarla değişiyor

Türkiye'nin önemli inanç merkezlerinden biri olan Barla'nın çehresi Isparta Valiliğince yürütülen çalışmalarla değişecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Isparta Valiliğince, ilde sürdürülebilir doğal kaynak kullanımını esas alarak, bir taraftan kırsal kesimin gelir düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi, diğer taraftan çevresel ve kültürel değerlerin korunmasını ve geliştirilmesini gözeten, "Kırsal Kalkınma Hamlesi” başlatıldı.

Hamleyi ilk olarak taşıdığı inanç turizmi ve ekolojik turizm potansiyeli ve yılda 300 binlere ulaşan ortalama ziyaretçisiyle Barla'da başlatan valilik, toplam 62 faaliyetten oluşan "Barla Kırsal Kalkınma Eylem Planı" hazırladı.

Ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilerek yörede yaşayanların gelir düzeyinin artırılması, alt yapının geliştirilerek yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve gelen ziyaretçilerin memnuniyetinin artırılması, beldedeki çevresel ve kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesi, gözetilmesi ve yörenin mevcut turizm potansiyelinin kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda maksimum seviyede kullanılmasının hedeflendiği eylem planında, tanıtım, mekana yönelik geliştirme, ekonomik ve ulusal turizm politikaları olmak üzere faaliyetler gerçekleştirildi.

Eylem planı kapsamında Barla'da gül bahçeleri, seyir terasları, Çamdağı mesire yeri, yönlendirme tabelaları, bilgilendirme panoları, turistik haritaları, köylü pazarı, otantik stantlar oluşturuldu.
Kaynak: AA