Kuveyt'te 'El-Abdali Hücresi' Davası

Kuveyt, İran'ın "ElAbdali Hücresi" davasıyla ilgili açıklamasına cevap verdi

Kuveytİran'ın "El-Abdali Hücresi ismiyle yürütülen davaya isminin karıştırıldığı" gerekçesiyle yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Kuveyt Haber Ajansı'nın (KUNA) haberine göre, Kuveyt Dışişleri Bakanı yardımcısı Halid el-Carullah, İran'ın Kuveyt Büyükelçisi Ali Rıza İnayeti ile bakanlık binasında bir araya gelerek, kendisine Kuveyt'in davayla ilgili konumunu açıklayan bir cevap mektubu verdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki yetkililerden alınan bilgiye göre, cevap mektubunda "İran'ın geçen perşembe yaptığı ve diplomatik temayüllere aykırı olan açıklamasından" duyulan rahatsızlık dile getirildi.

İran'ın Kuveyt Büyükelçiliği, Kuveyt'te "El-Abdali Hücresi ismiyle yürütülen davaya İran'ın isminin karıştırıldığını" belirterek, bu durumdan rahatsızlık duyduklarını açıklamıştı.

Kuveyt Başsavcılığı, "El-Abdali Hücresi" olarak bilinen "silah ve mühimmat deposu" ele geçirilmesine ilişkin yürütülen davada 1'i İranlı 25'i Kuveytli 26 kişinin gözaltına alındığını bildirmişti.

Savcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, dava kapsamında gözaltında tutulan sanıkların, haklarında süresiz ihtiyati hapis kararıyla birlikte dosyalarının ceza mahkemesine sevk edildiği ifade edilmişti.

Açıklamada, şüphelilerin 24'ünün "ülke bütünlüğünü zedeleyecek eylemlere katılma, İran ve Hizbullah ile işbirliği yapma, onların yararına çalışma, silah bulundurarak ülke karşıtı eylemler düzenlemek, ruhsatsız silah ve iletişim araçlarının yanında patlayıcı ve mühimmat bulundurma, silah ve mühimmat taşıma ile kullanma amaçlı eğitim almakla" suçlandığı kaydedilmişti.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, 13 Ağustos'ta ülkenin kuzeyindeki sınır bölgesi Abdali'de bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiğini, aralarında mülk sahiplerinin de bulunduğu 3 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Bakanlık, silahların, üzerine beton dökülmüş derin bir çukurda gömülü olarak bulunduğunu belirtmişti.
Kaynak: AA