Mehmetçik Vakfı'ndan Kurban Bağışı

Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi emekli Albay İbrahim Güven, kesilen kurbanların önemli bir bölümünün kesim bölgelerine yakın merkezlerdeki şehit ve malul gazi Mehmetçik ailelerine, bölge dışındaki ailelere de kurban kavurması olarak dağıtıldığını bildirdi.

Güven, yaptığı açıklamada, TSK Mehmetçik Vakfı'nın vekaletle kurban bağış işlemlerinin devam ettiğini, kesim hizmetinin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nün hükümlerine uygun olarak 7 kesim merkezinde yürütüleceğini ve bunlardan birisin de Bilecik olduğunu kaydetti.

Mehmetçik Vakfı'na yapılan kurbanların kesiminin yapıldığını bildiren Güven, şunları ifade etti:

"Kesilen kurbanların önemli bir bölümü kesim bölgelerine yakın merkezlerdeki şehit ve malul gazi Mehmetçik ailelerine 4,5 kilogramlık kurban eti paketleri şeklinde, bölge dışındaki ailelere de kurban kavurması olarak dağıtılmaktadır. 2015 yılı için kurban bedeli 700 lira, 252 dolar veya 230 Euro'dur. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, bankalarda açılmış olan hesaba para yatırarak kurban bağışında bulunabilirler. Kurban bağışı hesap numaralarımız, genel bağış numaralarımızdan farklıdır. Yanlışlıkla genel bağış hesaplarına yapılacak bağışlarda vatandaşlarımız mağdur olabilirler. Vakıf internet sitesi üzerinden kredi kartı vasıtasıyla, temsilciliklerimiz veya şirketlerimiz ziyaret edilerek kredi kartı veya makbuz karşılığı bağış yapılabilir. Bu yıl için temin edilen kurban hisse sayısı 77 bin 40 adettir."

Kaynak: AA