İzmir- Muş Seferleri İçin Başvuru Yapıldı
Muş Kalkındırma Dayanışma ve Güzel Yaşam Derneği, Türk Havayolları Genel Müdürlüğü’ne İzmir-Muş direkt uçuş seferleri için müracaatta bulundu.

“BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ MUŞLULARIN ORANI AZIMSANMAYACAK KADAR ÇOKTUR”
Muş’un direkt uçuşlarındaki ikinci sorununda İzmir, Balıkesir, Manisa ve Aydın gibi büyükşehir illerinde yaşayan Muşluların oranlarının azımsanmayacak kadar çok fazla olduğunun altını çizen Koç, “Doluluk oranının tam kapasite olduğu aşikardır. Birbirlerine yakın olan bu büyükşehirler ve çevre illerdeki halkımızın sorununu ortadan kaldırmak, saatlerce aktarma çilesini ortadan kaldırmak, ekonominin kalkınması adına adım atmak için İzmir -Muş uçak seferlerini direkt başlatırsanız minnettar oluruz. Son olarak hac ve umre zamanında Mekke ve Medine’ye Muş’tan direkt uçuşlar olsa; yaşlılarımız, engellilerimiz, hastalarımız, bayanlarımız saatlerce havaalanında beklemese, rahatça yolculuğunu yapsa, Türk Havayolları’nın gücünü daha fazlasıyla hissetse, devletine ve de siz değerli yöneticilerimize dua etse her şey daha güzel olmaz mı? Hem THY’nın hem de ilimizdeki potansiyelle birlikte havayolları müdürlüğümüzün buna olan gücü ve uygunluğu gerçektir. Yaşadığımız coğrafyadan ötürü uzaklığımız malumunuzdur. Lütfen bu isteğimize ses verip, önemli sorunlarımızı ortadan kaldırıp, hizmet eksikliğini giderin” ifadelerini kullandı.
Türk Havayolları Genel Müdürlüğü’ne gönderdikleri başvuru dilekçelerinden umutlu olduklarını vurgulayan Koç, “Muş Doğu Anadolu Bölgesi’nin coğrafi konumu bakımından incisidir. Bu bakımdan Türk Havayolları Genel Müdürlüğümüzde havaalanımızın ne kadar önem arz ettiğinin farkındadır. İlimize bu hizmetlerin çok görülmemesini diliyoruz” şeklinde konuştu.
