Esenyurt'ta 2015-2016 Akademik Yılı Başladı

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, 2015-2016 Akademik yılı açılış töreni gerçekleşti.

Esenyurt'ta 2015-2016 Akademik Yılı Başladı
Yeni eğitim öğretim yılına 3000’in üzerinde yeni öğrencisiyle giren İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin 2015-2016 akademik yılı açılış töreni Esenyurt Kültür Merkezinde yapıldı. Törene, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Can İkizler, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Esenyurt Belediye Başkanı ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, YÖK Üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Hilmi Nakipoğlu ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti. Törenin sonunda Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş ‘Kanser sizi bulmadan siz onu bulun’ isimli bir sunumla dönemin ilk dersini verdi.

EN FAZLA TERCİH EDİLEN İLK ÜÇ VAKIF ÜNİVERSİTESİNDEN BİRİ

Üniversitelerin tercih edilmelerinin, verdikleri eğitim kalitesi ile doğrudan ilgili olduğunu söyleyen İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, bu sene tercih sıralamasında Türkiye’de üçüncülük unvanı alan bir üniversite olduklarını belirtti.

Yükselişlerinin devam edeceğini dile getiren Bayat, şöyle konuştu: "Çünkü yeni programlarımız ve bölümlerimiz açılıyor. Öğrenci kontenjanları ile birlikte yenilikler de geliyor. Geniş eğitim öğretim kadrosuna sahip bir üniversite olmaya devam ediyoruz. Üçüncü yılımızda 3181 öğrenciye ulaştık. Bu rakamı 2-3 sene içerisinde 6000-8000 arasına çıkarmak hedefimizdir.’’ Öğrencilerini alt yapı, öğretim üyesi, ders programı ile destekleyeceklerini ifade eden Bayat, bugün gelinen noktadan memnun olduklarını ve geleceğe daha umutla baktıklarını söyledi.



"KURDUĞUMUZ BU ÜNİVERSİTE ÇOCUĞUMUZ GİBİ’’

Esenyurt Belediye Başkanı ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Necmi Kadıoğlu ise kurdukları üniversitenin kendi çocukları gibi olduğunu ve bugün 3 yaşına geldiğini belirtti.

Eğitim ve öğretime vermiş oldukları desteğin en çok heyecanlanmalarına sebep olan olgular olduğuna dikkat çeken Kadıoğlu, "Üniversitemizin coşkuyla açılmış olması da bize ayrı bir heyecan verdi. Umuyorum önümüzdeki yıllarda İstanbul Esenyurt Üniversitesi daha da gelişerek diğer üniversiteler arasındaki yerini alacak’’ diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELER BULUNDUKLARI BÖLGENİN GELİŞMESİNİ SAĞLAR’’

Murat Tuncer, İstanbul Esenyurt Üniversitesinin yeni kurulan okullar arasında olmasına rağmen kısa sürede 3000’e yaklaşan öğrencisi ve 200’e yakalaşan öğretim üyesi ile bir atak yaptığını vurguladı. Murat Tuncer, Esenyurt’un, mühendislik, mimarlık fakülteleri, sağlık bilimleri fakültesi, sanat ve sosyal bilimler alanında kurduğu fakültelerle öne çıkma ve tematik bir üniversite olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Üniversitelerin bulunduğu bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan yapılar olduğunu anlatan Tuncer, şunları söyledi: "Ayrıca, bölgede üretimin yapıldığı fabrikalar fazla ise üniversite sanayi iş birliği ile üretime katkı sağlayıp katma değer kazandırarak ekonomik yönden de o bölgeye katkı sağlayabilir.’’

"ÜNİVERSİTE DEĞİL YAŞAM LABORATUVARI’’

Üniversitenin niteliksel ve niceliksel açıdan daha da geliştiğini belirten Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, "Bu ilçede böyle bir üniversiteye ihtiyaç olduğu açılışın heyecanından ve şeklinden belli oluyor. Gelişmişlik ölçütü bakımından bir bölgede üniversite bulunması önemlidir. Sadece kendi bölgemize değil İstanbul’a, tüm Türkiye’ye belki uluslararası alana hizmet verir hale geleceğiz’’ dedi.

Tercihini Esenyurt’tan yana kullanan öğrencilerin bir üniversiteye değil yaşam laboratuvarına geldiklerini ve bu açıdan şanslı olduklarını ifade eden Batmazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada yaşamayı öğrenecekler, geleceği görecekler, yerel yönetimin kendilerine olan desteğini görecekler, kendilerini hiç yalnız hissetmeyecekler. Ben bu dönemde yeni gelmiş öğrenci arkadaşlarımıza belediye olarak 24 saat sizin hizmetinizdeyiz, bize her zaman ulaşabilirsiniz diyorum. Onlar anlattıkça, bize geldikçe ve istedikçe biz daha mutlu olacağız bu şekilde hissetmelerini umuyoruz.’’
Kaynak: İHA