Sarıkaya Belediyesi'nden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

YOZGAT - Sarıkaya Belediyesi ilçede ilkokula başlayan öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Yeni eğitim - öğretim yılının ilk gününde ilçedeki okulları tek tek gezen Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye malzemesi dağıttı.

Yunus Emre İlkokulu’nda kırtasiye malzemesi dağıtan Açıkel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hazırlanan kırtasiye yardım paketinin içeriğini eğitim mensuplarıyla görüşüp kararlaştırdıklarını söyleyen Açıkel, "Bu paketin içerisinde öğrencilerin ihtiyaçlarının tamamını düşünerek hazırladık. Yapılan bu yardımı daha önce de çeşitli şekilde velilere ve öğretmenlere duyurduk. Kırtasiye paketimizin içerisinde, beslenme çantası, suluk, okul çantası, abaküs, defter, boya, kalem ve buna benzer kırtasiye malzemesi mevcut. Uygulama sadece bu yıl ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuklarımız kapsayacak şekilde oldu" dedi.

Okula yeni başlayan öğrence velilerine katkıda bulunmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Açıkel, "Bu projemizin amacı hem okula başlayan çocuklarımızın ailelerine katkımız olsun hem de çocukları sevindirmek ve teşvik etmek adına böyle bir karar aldık. Aldığımız bilgilere ve nüfus kayıtlarına göre yaklaşık olarak 500 kadar çocuğun bu yıl ilkokul birinci sınıfa başladığı biliniyor. Bu öğrencilerimizin de tamamına yardımımızı ulaştırıyoruz. Bu projemizde herhangi bir ölçüt gözetmeksizin tüm çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: AA