Türkiye Diyanet Vakfı Kırgızistan'da Kurban Dağıtımlarını Sürdürüyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Asya’dan Afrika’ya, Kafkaslar’dan Balkanlara, ihtiyaç sahibi insanların yardımında koşarken, Kırgızistan’ın Bişkek şehrinin ardından bugün de Oş şehrinde kurban dağıtımlarını sürdürdü.

Türkiye Diyanet Vakfı Kırgızistan'da Kurban Dağıtımlarını Sürdürüyor
Dün Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te kesilen kurbanları ihtiyaç sahibi bölge halkına dağıtan TDV, bugünde Oş şehrine geçerek kesilen kurbanları bölge halkına ulaştırdı. TDV gönüllüleri ve görevlileri tarafından kesilen kurbanlar bölge halkına tek tek ulaştırılırken, Oş Din Hizmetleri Koordinatörü Mustafa Şanver, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV’nin 104 ülkede kurban organizasyonu düzenlediğini belirterek, “Onlardan bir tanesi de Kırgızistan’ın Oş Şehrinde yapılmaktadır. Bu sene 250 hissemizi 200 Oş ilimizde 50 hissemizi de İslam Dinini ilk kez devlet dini olarak kabul eden Karahanlıların Başkenti Özgen şehrimizde dağıtıyoruz. Özgen bizim için önemli bir merkez çünkü bura hem Karahanlılara başşehir yapmış hem de burada İmam Serahsi Türbesi bulunmaktadır. Buradaki kardeşlerimizi sevindirelim diye bu sene ilk defa Özgen’de 50 kurban hissemizi de buraya ayırdık. Türk halkının bizlere emanet ettiği kurbanları buradaki Özbek ve Kırgız kardeşlerimize, kardeşlerinin gönderdiği kurbanları kendilerine ulaştırdık, çok mutluyuz. Onların da mutlu olduğunu görmek bizi sevindiriyor” dedi.

Türkiye’den gelen yardımları kabul eden Kırgız halkı ise yapılan yardımlardan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Binlerce kilometre uzaklıktan gelerek bizlerle bayramlaşan, bizlere destek olmaya çalışan Türk kardeşlerimize ve bu organizasyonu düzenleyen Türkiye Diyanet Vakfı’na çalışanlarına ve gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA