TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Bayram Mesajı Açıklaması

"İnsanlar öldürmekten değil yaşatmaktan yana, nefretten değil sevgiden yana, zorlaştırmaktan değil kolaylaştırmaktan yana olduğunda çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanılır bir dünya bırakacağız"

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hisarcıklıoğlu, mesajında, bayramların insanlar arasındaki dayanışma ve kardeşlik duygularını büyütmeye vesile olduğunu ifade etti.

Bayramların bu anlayışla idrak edilmesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, yalnızlıkların, yoksullukların, ancak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla yenilip, ortak sevinçlere dönüşebileceğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"İnsana yakışan kardeş olmak ve kardeşinin elini samimiyetle tutabilmektir. Teröre, masum insanların uğradığı şiddete ve zulme hep beraber karşı çıkabilmektir. Herkesin özgürce ve kardeşçe yaşayabildiği bir dünyayı kurabilmek için çaba göstermektir. Bayramlar bütün çocukların gözlerinde, sevinci görebildiğimiz günlerdir.

Ülkemizdeki terör saldırıları, İslam coğrafyasında yaşanan şiddet olayları, evlerini barklarını terk etmek zorunda kalan ve yaşama tutunmaya çalışan masum mülteciler ve küçücük çocuklar, yüreklerde derin acılar bırakıyor.

Kurban Bayramı, paylaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı anlatır. Özünde sevgi ve huzur vardır. Bu güzel duyguları hissedebilmek ve yaşanılan bütün sıkıntıları aşabilmek için hepimize düşen görevler var. İnsanlar öldürmekten değil yaşatmaktan yana, nefretten değil sevgiden yana, zorlaştırmaktan değil kolaylaştırmaktan yana olduğunda çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanılır bir dünya bırakacağımızdan eminim."

Kaynak: AA