Suudi Arabistan Başmüftüsü'nden Birlik Çağrısı

MEKKE - Suudi Arabistan Başmüftüsü Şeyh Abdulaziz bin Abdullah Al eş-Şeyh, İslam dünyasına birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Başmüftü eş-Şeyh, arife günü münasebetiyle Arafat'taki Nemre Camisi'nde verdiği hutbede, İslam dünyasındaki liderlere birlik çağrısında bulunarak, "Müslümanların, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ve İslam düşmanlarına karşı uyanık olması gerektiğini" vurguladı.

Yemen'deki Şii Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) sert eleştiriler yönelten eş-Şeyh, "Husilerin, minberlerinde, televizyon kanallarında ve tüm topluluklarında Resulullah'ın ashabına hakaret eden alçak fikirli, zalim, günahkar bir topluluk" olduğunu savundu.

Eş-Şeyh, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere de değinerek, "Önce Aksa, sonra İslam ümmeti, Yahudilerin Müslümanlara eziyetlerini ve baskılarını Allah'a şikayet ediyor. Müslümanların yanlış işlerle meşguliyetini Yahudiler fırsat bildi" diye konuştu.

Sığınmacılar meselesine de değinen eş-Şeyh, "Ey Müslüman sığınmacılar, kalplerimiz sizinle. Allah'tan vatanınıza sağ salim dönmenizi niyaz ediyoruz. Sabredin. Sabredin" çağrısında bulundu.

Eş-Şeyh, "İslam düşmanları bu dine tuzak kuruyorlar. Ümmeti yok etmek için çaba sarf ediyorlar. Bunlardan bazısı Müslüman toprakları dışındaki düşmanlar. Bazısı ise, cahil olanları aldatmak için sahtekarlık içinde Müslüman elbisesi giyerek ümmeti savunma sloganları atıyor" diye konuştu.

Suudi Arabistan'a da terör örgütleri konusunda uyarıda bulunan Eş-Şeyh, ümmet içinden ahlak sapması yaşayan bazı kimselerin Müslüman cemaatlerden ayrılarak intihar eylemleri düzenlediğini, camileri bombaladığını, "yalancılık ve sahtekarlıkla" ters görüş ve sözlerini İslam'a atfettiklerini ifade etti.

Bu "sapıtmış gruba" engel olunması, karşılık verilmesi ve hatalarının açıklanması çağrısında bulunan eş-Şeyh, bu grubun Müslüman toplumundaki varlığının büyük zarar olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA