Yeryüzü Doktorları Afrika'ya Hareket Etti

Yeryüzü Doktorları, 30 kişilik bir ekiple, Kurban Bayramı ve sağlık yardımları için Afrika ülkelerine hareket etti.

Yeryüzü Doktorları Genel Sekreteri Dr. Oktay Özkan, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bir sağlık kuruluşu olarak 2005 yılından beri 77 binden fazla kurban kesimi yaptıklarını, bu bayramda da yardımseverlerin bağışladığı kurbanları Afrikalılarla paylaşacaklarını belirtti.

Nijer'e 10 kişilik bir ekiple gittiklerini, kurban organizasyonunun yanı sıra sağlık yardımlarında da bulunacaklarını dile getiren Özkan, "Dahiliye, çocuk hastalıkları uzmanlarınca sağlık taramaları yapacağız. İnsanların bize güvenerek vermiş olduğu emaneti ihtiyacı olan insanlara ulaştırma görevini inşallah yerine getireceğiz" dedi. Dr. Özkan, "Beslenme imkanlarının çok kısıtlı olduğu Afrika'da, özellikle çocukların gelişimsel özelliklerini de göz önünde bulundurarak Kurban Bayramı organizasyonumuz var. Çad, Nijer, Gana, Kenya, Kongo, Gambiya ve Somali'de 30 kişilik bir ekibimizle kurban kesimlerimiz olacak" diye konuştu.

Gönüllü Dr. Zeynep Hızlı ise Yeryüzü Doktorları'nın faaliyetlerinin dikkatini çektiğini ve ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmak üzere başvuru yaptığını söyledi.

Başvurusunun bu bayram kabul edildiğini, Nijer'e giden ekipte olduğunu belirten Hızlı, "Severek gidiyorum. Temel sağlık hizmetlerinden yoksun ve önlenebilir nedenlerle hala çocukların öldüğü bir yer. İnsanlık adına, Afrika'da bir şeyler yapmak için heyecanlıyız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA