Her Bölgeden Esnaf Şehitler İçin Lokma Döktürdü

İzmir’in Buca ilçesinin Ufuk mahallesinde esnaf, şehitler için Ulu Cami’de mevlit okuttu. Esnaf Ali Ekber Akbaş, Güneydoğulu olduğunu belirterek, “Seve seve şuanda şehit olmaya hazırım. Yeter ki ülkemiz bölünmesin ve sağduyulu olalım. Esnafa saldırı yapanların adına biz utanıyoruz” dedi.

Her Bölgeden Esnaf Şehitler İçin Lokma Döktürdü
İzmir’in Buca ilçesinin Ufuk mahallesinde esnaf, Ulu Cami’de şehitler için mevlit okuttu, lokma döktürdü. Ali Ekber Akbaş, mevlide katkısı olan doğu ve güneydoğulu esnaf olduğunu belirterek "Hepimiz biriz, hiçbir zaman kavga ve şiddetten yana değiliz. Esnafın dükkanlarına saldıranlar; güneydoğulu veya batılı olsun, Türk olsun, Kürt olsun hiç önemli değil. Bu saldırıyı yapanların adına biz utanıyoruz. Utanmaktan yorulduk. Herkes birlik ve beraberlik içerisinde şehit ailelerine ve yakınlarına moral vermek için dua edelim. Yüzde 85 görme engelliyim, seve seve şuan şehit olmaya hazırım. Yeter ki ülkemiz bölünmesin.”

“ESNAF ŞUAN PARA KAZANMA ÇABASINDA DEĞİL”

Şehitlerin acısının yüreklerine oturduğunu söyleyen Akbaş, şöyle konuştu: “Haber kanallarında her akşam o acıyı evlerimizde izliyoruz. Yemek yerken boğazımıza tıkanan lokmaların karşılığını vermek için esnafımızla birlik olduk. O annelerin, babaların, eşlerin ve o çocukların acılarını bir nebze olsun hafifletmek, onların yaşadığı acıyı bizim de yaşadığımızı bilmeleri adına mevlit düzenledik. Burada esnaf olarak şehitlerimizin acısını konuşmaktan işlerimizi unuttuk. Hiçbir esnaf şuanda para kazanma çabası içinde değil. Herkes vatanımızın birlik ve beraberliğini sağduyu, hoşgörü ve anlayışla sağlamak için çare arıyor.” Cami önünde kurulan lokma çadırında, mevlitten çıkan vatandaşlara lokma dağıtıldı. Camiye dev Türk bayrakları ve “Vatan için yaşayıp vatan için öldünüz. Siz toprağa değil kalplere gömüldünüz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” yazılı pankart asıldı.
Kaynak: İHA