İzmit'te Yola Dökülen Kimyasal Atık Paniğe Neden Oldu
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde atık kamyonundan yola dökülen maddeden yayılan yoğun koku çevrede oturan vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Çevredeki binalarda oturan ve kokudan etkilenen üç çocuğun ise aileleri tarafından hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Olay yerine gelen AKUT ve UMKE ekipleri, yola dökülen maddelerden bazı örnekler aldı. Ekipler numuneleri alırken yoğun gazdan zaman zaman etkilendikleri görüldü.
Gaz maskesi takan ekipler tarafından alınan numuneler, yola dökülen maddenin tespiti için akredite laboratuvarlara ya da TUBİTAK’a gönderilerek inceletileceği öğrenildi. Ekiplerin numune alma işlemini tamamlamasının ardından ise yola dökülen sıvının üzerine belediye ekipleri tarafından toprak atılarak yol tekrar trafiğe açıldı.
Polis ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili inceleme başlattı.
