Yalovalı Balıkçılar Karadeniz'in Yolunu Tuttu

Yalovalı balıkçılar av yasağının kalkması ile birlikte 100 teknelik bir kafile ile Karadeniz’in yolunu tuttu. Balıkçılar ağlarını balıkla doldurmak için Karadeniz’in serin sularına sarkıtacak.

Yalovalı Balıkçılar Karadeniz'in Yolunu Tuttu
15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı 1 Eylül 2015 tarihi itibarı ile sona erdi. Yalovalı balıkçılar da "Vira bismillah" diyerek Karadeniz’e hareket etti. S.S. Su Ürünleri Yalova Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, "Yalova’dan 100 teknemiz Karadeniz’e gitti. Kasım ayına kadar Karadeniz’de kalmayı planlıyoruz" dedi.

Bu yıl palamudun bol olacağını düşündüklerini dile getiren Tokalak, "Palamut balığının yavrusuna ’vanoz’ denir. Bu balığın bolluğu palamut balığının bol olup olmayacağının da sinyalini verir. Bu yıl vanoz oldukça çok. Öte yandan radarlarla yapılan kontrollerde de büyük sürüler tespit ediliyor. Son 5 yılın en bol palamut mevsimini yaşayacağımızı söylemek mümkün" diye konuştu.

Balığın bol olmasının vatandaşa ucuzluk olarak yansıyacağını vurgulayan Erdal Tokalak, "Balık bol ve ucuz olacak. Vatandaşın bu yıl palamudu çok ucuza yiyeceğini düşünüyoruz. Öte yandan hamsi, sardalye ve istavrit de bu yıl oldukça bol olacak diye düşünüyoruz. Eğer tahminlerimizde yanılmazsak mutfaklardan balık eksik olmaz" şeklinde konuştu.

Tokalak, 10 Ekimde lüfer avının da başlayacağına dikkat çekti.
Kaynak: İHA