Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun Açıklaması

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, kennte öğretmen açığı bulunduğunu belirterek, Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarında Şanlıurfa’nın güvenle tercih edilebileceğini ifade etti.

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun Açıklaması
Öğretmen atamalarında aslan payının Şanlıurfa’ya verilmesi gerektiğini belirten Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Ağustos ayında 37 bin öğretmenin atamasının gerçekleştirileceğini hatırlattı. Coşkun, ”Şanlıurfa’nın öğretmen açığı var ve bu açığı kapatamadık. Bizim beklentimiz ise bu öğretmen açığının bir an kapatılması ve Şanlıurfa’daki eğitim ve öğretim kalitesi sıralamasının en iyi düzeyi çekilmesidir. Bizim temennimiz Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamasının aslan payının Şanlıurfa’ya verilmesidir. Yapılacak 37 bin kişilik öğretmen atamasından 5 bin kadarını Şanlıurfa için verilmesini temenni ediyoruz. En son Haziran ayında yapılan tayin ile birlikte yaklaşık bin 600 öğretmen başka illere gitti. Bu durum ise öğretmen açığının artmasına neden oldu. Bu dönemde eş ve özür durumuyla da tayin isteyecek öğretmenlerle birlikte Şanlıurfa’da yaklaşık 2 bin 500 öğretmen açığı olmuş olacak. Zaten 5 bin öğretmen açığı vardı böylelikle 7 bin 500 öğretmen açığı olmuş oldu. Bu dönem açılması beklenen yaklaşık 40 tane okulun açılmasıyla birlikte öğretmen açığı 10 bini bulacak. Temennimiz Şanlıurfa’daki öğretmen açığını bir an önce kapatılmasıdır” dedi.

Son günlerde yaşanan olaylardan dolayı yapılacak atamalarda öğretmenlerin Şanlıurfa’yı tercih edecek mi gibi bir takım söylemlerin bulunduğunu belirten Coşkun, şunları kaydetti:

”Biz buradan öğretmen arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Şanlıurfa huzurun, güvenin olduğu bir il olup bir sıkıntı sözkonusu değildir. Öğretmen arkadaşlarımız bu konuda rahat olsun ve ilk geldikleri zaman bize müracaat etsin gerek ulaşım gerekse ev ve okullarını bulmada biz sendika olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN DESTEKÇİSİYİZ"

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Özellikle bu çözüm sürecini biz sendika olarak bunun tarafı ve destekçisiyiz. Mutlaka bu kanın, gözyaşının, ölümlerin olmamasını istiyoruz. Özellikle huzurun, güvenin kenti, bölgesi olmamız gerekir. Son 5-6 yıldır gerçekten buralar huzurluydu, rahattı ve sanki bu son günlerde yaşanan olaylarla bir tedirginlik havası oluştu. Kimsenin tedirgin olmasına gerek yok, bu ülke ve bu insanlar bizimdir, bu topraklar bizimdir ve biz burada yaşıyoruz. Kendi çocuklarımıza güzel yarınlar bırakmak zorundayız. Bu nedenle bu savaşın, bu silahların mutlaka bırakılmasını ve huzur, güvenin tekrar bölgede olmasını istiyoruz" dedi.

"POZİTİF AYRIMCILIK YAPILSIN"

Doğu ve Güneydoğu’ da görev yapan öğretmenlere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu:

”Memur-Sen toplu sözleşme masasındaki maddelerden biri de Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan öğretmenlere pozitif bir ayrım yapılmasıdır. Biz 5 yıldır bunu dillendiriyor ve bunun yapılmasını istiyoruz. Çünkü Ankara’nın merkezindeki kişi de aynı maaşı alacak Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’ne bağlı ücra bir köyünde öğretmenlik yapanda aynı maaşı alıyorsa burada adaletsizlik vardır. Dolayısıyla bu tür bölgelerde öğretmenlik yapan arkadaşlara maddi anlamada pozitif bir ayrımcılık yapılmalıdır. Bu bölgelerdeki öğretmelere maddi anlamda pozitif ayrımcılık yapılmalı ki burada uzun bir zaman öğretmenlik yapabilsinler. Ancak bu şekilde eğitim kalitesi artabilir. Öğretmenleri zorunlu olarak bir yerde tutmak yerine şartlar iyileştirilirse öğretmen kendi isteğiyle atandığı yerde kalacaktır.”
Kaynak: İHA